Cum să îţi localizezi copilul şi să îi monitorizezi activitatea. Lucruri pe care orice părinte ar trebui să le ştie

Dacă tot i-ai cumpărat un telefon  și petrece o mare parte din timp pe computer, ar fi bine să știi cum îți localizezi copilul și îi monitorizezi activitatea online. Playtech.ro vă oferă câteva soluţii în acest sens.

11 sept. 2017, 17:05
Cum să îţi localizezi copilul şi să îi monitorizezi activitatea. Lucruri pe care orice părinte ar trebui să le ştie

Copilul tău nu mai poate trăi fără un telefon inteligent și un calculator care să-l ajute la școală, dar să-i permită și să se joace. Din fericire, dacă tot ai făcut câteva eforturi financiare pentru a-i face poftele, ai și tu câteva lucruri de câștigat. Atâta timp cât fiul sau fiica ta are un smartphone cu Android sau un iPhone, îl poți localiza cu ușurință pentru a știi exact unde se află când întârzie.

Încă de la primele versiuni de Android, cei de la Google te-au forțat să utilizezi un cont de Google în tandem cu smartphone-ul sau tableta preinstalată cu sistemul de operare al gigantului din Mountain View. Ai nevoie de acel cont pentru a instala aplicații. Același cont îți este util pentru a automatiza realizarea unei copii de siguranță cu datele de pe mobil. Nu în ultimul rând, contul tău Google poate fi folosit pentru a localiza respectivul aparat prin intermediul Android Device Manager.

Potrivit playtech.ro, în momentul în care i-ai dat un telefon copilului tău, trebuie să te asiguri că în meniu, la configurări, în secțiunea conturi, există un cont de Google căruia îi știi parola. Poate fi contul tău de Google, dar ideal ar fi să-i creezi un cont separat copilului tău, pentru a evita amestecarea contactelor. Pentru a crea un cont suplimentar poți folosi acest link.

După ce ai trecut prin etapa de mai sus, intră pe Find My Device, tastează adresa de Gmail asociată contului și introdu parola aferentă. În câteva momente vei întâmpina o fereastră precum cea de mai sus. Acolo poți vedea exact unde se află telefonul copilului sau telefonul tău în cazul în care ți-a fost furat. Îl poți face să piuie timp de cinci minute sau, într-un caz extrem, îl poți bloca de la distanță și-i poți șterge toate datele.

Eventual, pentru a eficientiza sistemul de localizare, îți poți instala pe Android-ul personal aplicația Găsește-mi dispozitivul din Google Play și poți salva numele de utilizator și parola copilului.

Cum îți localizezi copilul dacă are iPhone

Posesorii de smartphone-uri Apple pot folosi un cont de iCloud pentru a localiza un iPhone sau iPad. Principiul este similar cu ceea ce am detaliat mai sus. Pe terminalul copilului, în Configurări, la secțiunea iCloud, trebuie să existe un cont Apple la care ai acces. Asta implică să știi numele de utilizator și parola. Având în vedere că sunt șanse foarte mari că tânărul din familie să-ți folosească ID-ul și parola pentru a-și descărca aplicații, este puțin probabil să nu ai acces la respectivul cont.

În orice caz, pentru a localiza telefonul sau tableta copilului, ai două posibilități. În primul rând, poți accesa icloud.com folosind orice telefon, tabletă sau computer. Te autentifici cu numele de utilizator și parola aferente contului Apple care figurează la secțiunea iCloud pe terminalul celui mic. Intri la secțiunea Find iPhone și vei întâmpina o interfață precum cea de mai sus.

Dacă ai mai multe dispozitive asociate contului, fă un click pe All Devices în partea de sus a ferestrei și alege terminalul de interes. După ce l-ai selectat, îl vei vedea pe o hartă, îl vei putea face să sune, îl vei putea bloca sau șterge toate datele.

Pentru a eficientiza sistemul de localizare al unui iPhone, iPad, MacBook sau Apple Watch, poți folosi aplicația Find My iPhone disponibilă gratuit în App Store.


loading...