Cum să îţi pregăteşti maşina pentru iarnă. Sfaturile simple dar importante de care toţi şoferii trebuie să ţină cont

În sezonul rece, este important să pregătiți autoturismul pentru condițiile specifice iernii pentru a asigura siguranța și funcționarea corespunzătoare.

18 nov. 2023, 20:30
Cum să îţi pregăteşti maşina pentru iarnă. Sfaturile simple dar importante de care toţi şoferii trebuie să ţină cont
Cum să îţi pregăteşti maşina pentru iarnă. Regulile de care toţi şoferii trebuie să ţină cont

Cum să îţi pregăteşti maşina pentru iarnă. Iată câteva sfaturi utile pentru îngrijirea autoturismului în sezonul de iarnă:

Anvelope de iarnă: schimbați anvelopele de vară cu cele de iarnă pentru a asigura o tracțiune mai bună pe suprafețe acoperite de zăpadă sau gheață.

Verificați bateria: asigurați-vă că bateria este încărcată complet. Temperaturile scăzute pot afecta performanța bateriei, iar pornirea mașinii în condiții de frig necesită o baterie funcțională.

Lichid de parbriz de iarnă: folosiți un lichid de parbriz special de iarnă, care rezistă la îngheț și asigură o curățare eficientă a parbrizului.

Schimburi regulate de ulei: urmați programul de schimbare a uleiului recomandat de producătorul mașinii. Uleiul mai vechi sau gros poate afecta performanța motorului în condiții de frig.

Citeşte şi: Cât mai costă asigurarea RCA în funcție de mașină și șofer. Surprize mari pentru unii participanți la trafic

Verificați antigelul: asigurați-vă că nivelul antigelului este potrivit și că acesta are proprietăți de protecție împotriva înghețului.

Verificați sistemul de încălzire: asigurați-vă că sistemul de încălzire al mașinii funcționează corespunzător. Acest lucru este esențial pentru confortul dumneavoastră și pentru a preveni înghețarea parbrizului.

Încărcați un kit de urgență: asigurați-vă că aveți în mașină un kit de urgență care include pături, lanterne, alimente nonperisabile, apă și alte articole esențiale în caz de întârziere sau avarie.

Verificați sistemul de frânare: verificați frânele și, dacă este necesar, înlocuiți lichidul de frână. Frânele bune sunt critice în condiții de drum alunecos.

Mentenanță pentru parbriz și ștergătoare: înlocuiți ștergătoarele de parbriz dacă sunt uzate și asigurați-vă că rezervorul pentru lichidul de parbriz este mereu plin.

Testați luminile: verificați și asigurați-vă că toate luminile mașinii funcționează corect, inclusiv farurile, stopurile și semnalele de întoarcere.

Citeşte şi: Butonul pe care șoferii nu trebuie să-l folosească niciodată în timpul călătoriilor lungi. Majoritatea românilor nu știu să-l utilizeze corect nici după 10 ani

Prin adoptarea acestor sfaturi, veți contribui la menținerea siguranței și funcționării optime a autoturismului dumneavoastră în sezonul rece.