Cum să îţi pregăteşti maşina pentru PRIMĂVARĂ. Cele mai bune SFATURI

Primăvara a venit cu temperaturi peste media normală şi tocmai de aceea trebuie să îți pregătești corespunzător mașina.

14 mart. 2017, 07:22
Cum să îţi pregăteşti maşina pentru PRIMĂVARĂ. Cele mai bune SFATURI

Iată câteva sfaturi utile:

Revizia tehnică generală. Este recomandat este să duci maşina într-un service auto pentru o revizie generală. Acest lucru te poate scuti de multe probleme în viitor. Cere să fie verificate filtrele, uleiul, plăcuţele de frână, bujiile, instalaţia electrică.

4 metode neobişnuite de a prelungi viaţa MAŞINII TALE

Spală maşina. Pe lângă tradiţionalul spălat al caroseriei, acordă atenţie zonelor ascunse ale maşinii, acolo unde, peste iarnă, s-au adunat substanţe corozive folosite la tratarea drumurilor, ca saşiul şi pasajele roţilor, precum şi pe partea interioară a pragurilor laterale.

Verifică anvelopele la un service. Asigură-te că anvelopele mașinii tale sunt în stare bună, că nu au fisuri și tăieturi. Presiunea trebuie să fie corectă, apropiată de cea recomandată de constructorul mașinii.

Testul BANAL care trebuie făcut OBLIGATORIU dacă achiziţionezi maşini second-hand VIDEO

Curăţă parbrizul, luneta şi geamurile. Pentru că o spălare exterioară rezolvă problema doar pe jumătate, e bine să curăţaţi parbrizul şi geamurile pe interior cu o soluţie specială care nu lasă urme. De asemenea, asiguraţi-vă că farurile şi stopurile sunt în stare de funcţionare şi că nu prezintă semne de rugină sau alte impurităţi acumulate în interior.

Verifică acumulatorul mașinii. Chiar dacă sezonul rece este pe terminate, acumulatorul poate fi supus unui stres și odată cu încălzirea vremii.

Cum afli KILOMETRII REALI la o maşină second hand. Nu te lasa PĂCĂLIT de samsarii auto!

Schimbă ştergătoarele. Peste iarnă, este posibil ca lamelele din cauciuc ale ştergătoarelor să se fi deteriorat. La temperaturi scăzute cauciucul devine foarte rigid, iar ştergătoarele ar putea să nu mai funcţioneze corect.

TOP 10 maşini SECOND HAND pe care ROMÂNII vor să le cumpere

Verifică aerul condiţionat. Este recomandat ca, odată cu venirea căldurii, să verifici sistemul de climatizare al maşinii.