Cum să îţi prepari pui prăjit ca la KFC la tine acasă

Secretul puiul prăjit de la KFC nu a fost niciodată complet dezvăluit. Cu toate acestea, există o rețetă care se apropie foarte mult de cea originală. Și este mult mai sănătoasă datorită absenței monoglutamatului de sodiu–cel mai otrăvitor aditiv care poate exista în mâncare–pe care aceștia îl folosesc și, desigur, a friteuzei sub presiune.

20 mai 2015, 13:58
Cum să îţi prepari pui prăjit ca la KFC la tine acasă

Fierbeți bucățile de pui (opțional) pentru 1-2 minute – asta pentru a vă asigura că rezultatul final va fi bine pătruns, scrie unica.ro

Citeşte şi Reţeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei şi verdeaţă

Într-un castron mic bateți ouăle. Într-un castron de dimensiuni mari amestecați toate condimentele cu făina. Adăugați oul bătut, sosul de soia, laptele bătut, zeama de lămâie și cubul de unt și amestecați până vă iese o compoziție păstoasă. Adăugați bucățile de pui înăuntru și marinați-le bine. Dacă aveți timp la dispoziție, lăsați-le așa aproximativ jumătate de oră.

Dacă nu, puneți deasupra puiului pesmetul și fulgii de porumb, amestecați bine și lăsați-le așa vreme de 10 minute, ca să se lipească bine.

Într- cratiță adâncă (în care ați mai prăjit și șiți că nu lipește), puneți ulei și untura – cam cât să astupe bucățile de pui – și încingeți bine. Apoi dați focul până la o temperatură medie și introduceți, pe rând, bucățile de pui. Întoarceți când este cazul și scoateți pe un șervet de hârtie (ca să se absoarbă eventuala grăsime) atunci când puiul devine auriu și crocant.

Citeşte şi REŢETA ZILEI: Mâncare de castraveţi acri şi carne de porc

Ingredientele necesare

1 pui întreg
1 ceasca lapte bătut/covăsit
2 ouă
1 ceasca făină
1 lingurita oregano
1 lingurita pudră de chilli
1 lingurita salvie pudră
1 lingurita busuioc uscat
1 lingurita piper
2 si 1/2 lingurite sare
1 lingurita măghiran uscat
2 lingurite boia dulce
1 lingurita ceapă pudră
1 lingurita pudră de usturoi
1 si 1/2 ceasca untură
1/2 ceasca pesmet
1 ceasca fulgi de porumb
2 lingurite sos de soia
1 lingurita zeamă de lămâie
60 g unt
ulei pentru prăjit


loading...