Cum să îţi protejezi vopseaua maşinii GALERIE FOTO

Vopseaua maşini este constant atacată de ploi acide, de expunerea la ultraviolete, de excremente de pĂsări, de soluţiile antiderapante folosite pentru dezăpezire iarna, şi nu în ultimul rând, de pietricelele aruncate de către roţile maşinii din faţă. Există patru soluţii de protejare a vopselei autoturismului, potrivit gearheadtv.ro.
Nicu Stan
18 iun. 2012, 09:51
Cum să îţi protejezi vopseaua maşinii GALERIE FOTO

Şoferii care doresc să îşi păstreze maşina cu vopseaua cu care au cumpărat-o din fabrică pot apela la soluţia protejării cu folie protectoare, la împachetarea în autocolant, la varianta husei pentru capotă, precum şi la cea mai ieftină soluţie: ceara auto.

Cele mai complicate, respectiv cele mai scumpe metode de protecţie, pentru care proprietarul trebuie să se deplaseze într-un service şi să piardă ceva timp sunt soluţiile foliei protectoare şi a colantării întregii maşini. Cei mai mulţi clienţi care apelează la protecţia foliei protectoare doresc îmbrăcarea în folie a anumitor părţi ale caroseriei, nu îmbracă toată maşina.

„De regulă, clienţii comandă folie protectoare pentru îmbrăcarea bărei faţă, a capotei, a farurilor, a oglinzilor. Mai este necesară şi acoperirea cu folie protectoare a unei porţiuni de 10 centimetri din plafon, partea de deasupra parbrizului”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET Alexandru Duminică, colaborator în cadrul firmei DetailProtekt.

Folia protectoare este transparentă şi poate fi folosită pe orice culoare. De asemenea, costul acoperirii cu folie protectoare se ridică la 140 de euro metrul pătrat.

„Spre exemplu, acoperirea părţilor cele mai expuse din caroserie, pentru un Logan, costă aproximativ 800 de lei, cu tot cu manoperă”, a mai precizat Alexandru Duminică.

Înfolierea maşinii

Împachetările în autocolant fac maşina să arate fantastic şi sunt o modalitate bună de a proteja vopseaua. Deşi nu este cu adevarat conceput pentru a proteja vopseaua împotriva loviturilor de piatră, autocolantul va rezista şi excrementelor de pasare, pietrişului şi celor mai multe zgârieturi minore. Colantul este disponibil în mai multe culori, în mai multe grosimi, fapt pentru care preţurile diferă mult. Preţul este influenţat, nu în ultimul rând, şi de mărimea autovehiculului. Pentru colantarea totale a unei maşini preţul variază între 300 şi 900 de euro.

Ceara şi husa pentru capotă

O metodă simplă, care de altfel ar trebui să facă parte din rutina de întreţinere a fiecărui autoturism este aplicarea unui strat de ceară. Ceara ajută la protecţia UV, reducând decolorarea cauzată de lumina soarelui. De asemenea, ceara constituie o soluţie foarte bună împotriva excrementelor de păsări. Preţul pentru ceara auto, în funcţie de firmă, costă câteva zeci de lei.

Ultima soluţie de protejare a vopselei, husa pentru capotă, protejează doar partea din faţă a automobilului. Acestea sunt făcute pentru fiecare marcă şi model în parte. Husa pentru capotă este o metodă preferată de foarte mulţi conducatori auto. Datorită faptului că sunt confecţionate din piele ecologică protejează capota, respectiv vopseaua, chiar şi de pietricele mai mari. Preţul unei astfel de huse este de aproximativ 800 de lei.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Românul care a dat lovitura cu micii. Rețeta cale l-a îmbogățit
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Retragere imediată! Lovitură totală pentru George Simion. Decizia BEC e finală și definitivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri