Cum să le faci faţă oamenilor enervanţi

Cu totii avem in preajma pe cineva care intra in categoria "oamenilor enervanti”. Fie ca vorbim despre barfitori, cei care se plang sau de pesimisti, cu totii ne afecteaza starea de bine atunci cand intram in contact cu ei. 

13 mart. 2015, 13:59
Cum să le faci faţă oamenilor enervanţi

O atitudine pozitiva te ajuta sa muncesti toata ziua cu spor si drag, fie ca vorbim despre munca la birou sau la sala de fitness. Ca un muschi care necesita antrenament, o atitudine pozitiva necesita exercitiu, devotament si rabdare. 

Iata cum anume trebuie sa te comporti cu persoanele enervante:

1. Sesizeaza ce anume te deranjeaza cu adevarat

Ce anume te deranjeaza? Mizeria, faptul ca intarzie mult, ce anume te irita cel mai mult cu adevarat. In functie de asta poti stabili cum anume sa te comporti cu persoanele care iti afecteaza viata si dezvoltarea persoanala. 

2. Gandeste-te de ce are loc aceasta experienta

Exista o zicala budista care spune ca: ”Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce gandim”, ceea ce inseamna ca suntem creatorii experientelor pe care le traim, inclusiv oamenii enervanti. 

3. Alege calea rezistentei

Adopta o atitudine nepasatoare si evita cat mai mult posibil contactul cu astfel de persoana. Scuza-te si pleaca ori de cate ori ai ocazia, ori schimba subtil subiectul. Cand persoana enervanta incearca sa te traga intr-o barfa, schimba subiectul si intreab-o daca a incercat noul restaurant deschis in oras. 

4. Gaseste un teren comun

Daca ai de-a face cu o astfel de persoana zi de zi, incearca sa vezi ce lucruri pozitive aveti in comun si concentrati-va impreuna pe asta. Discutati despre modasport, mancare, calatorii, filme, tot ce va poate lega pentru a avea o energie pozitiva.  

Citeste mai mult pe feminis.ro.
 

loading...