Cum să mănânci ca un budist, în 10 paşi simpli

Publicat: Joi, 10 Martie 2016 11:55 // Actualizat: Joi, 10 Martie 2016 11:55 // Sursa: romaniatv.net

Călugării budişti au fost întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru europeni, mai ales prin prisma stilului simplu de viaţă pe care îl adoptă în templele lor. Aşa că dacă te-ai întrebat vreodată cum să mănânci ca un călugăr budist sau dacă există o dietă budistă care te-ar putea ajuta să slăbeşti, noi îţi prezentăm astăzi care sunt principiile sau regulile care stau la baza unei diete budiste.

Foto: feminis.ro

Un nutriţionist străin a petrecut o săptămână într-un centru budist din munţii Scoţiei, unde a locuit şi a interacţionat cu o comunitate mică de acolo.

El a observat tiparele legate de alimentaţie a călugărilor budişti şi a observat că acestea sunt utile şi că le poate folosi şi în afara centrului budist.

1. Mănâncă preparate vegetariene
Dacă urmezi o "dietă" budistă şi eşti împotriva violenţei asupra tuturor creaturilor, mesele tale trebuie să fie toate vegetariene. Nu consuma niciun fel de carne, produse lactate şi nici ouă. Dar poţi consuma multă linte, fasole, supe, salate şi mâncăruri cu legume.

2. Urmează o rutină zilnică
Unii călugări budişti îşi stabilesc o rutină în fiecare zi, pe care o respectă cu stricteţe: micul dejun la 8.45 dimineaţa, prânzul la ora 13.00, iar cina la ora 18.00. Dacă ai un program zilnic predictibil, vei reuşi să îţi reglezi apetitul.

Citeşte mai multe pe feminis.ro.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
centru budist mâncare nutriţie nutriţionist
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 mar 12:09
... Călugării budişti au fost întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H