Cum să ne decorăm casa şi masa de Paşte FOTO

Vine Paştele şi trebuie să pregătim masa în familie. Pe lângă preparatele tradiţionale, nu trebuie să uităm şi de decorul mesei, care în mod sigur îi va impresiona pe invitaţi.  

13 apr. 2012, 05:27
Cum să ne decorăm casa şi masa de Paşte FOTO

Pentru decorul de Paşte trebuie să folosim culorile primăverii: galben, verde şi roz. Putem să apelăm şi la accesoriile turcoaz sau portocalii, efectul va fi acelaşi: veselie şi optimism.

În primul rând, trebuie să cumpăraţi multe flori de primăvară: de la narcise, la lalele, pe care să le asortaţi cu restul decoraţiunilor din casă, precum faţa de masă sau şerveţele, cum este prezentat în fotografiile de mai jos.

Temele Paştelui, în materie de decoraţiuni, sunt ouăle colorate, iepuraşii, puii de găină şi mieluşeii. În magazinele de specialitate se găsesc cele mai variate accesorii cu tematică pascală, pe care le puteţi aşeza fie pe masă, fie pe rafturi. Puteţi să faceţi chiar dumneavoastră un coşuleţ plin de ouă, pentru a-l expune pe masa de Paşte.

Dacă doriţi să amenajaţi întreaga cameră pentru masa în familie, puteţi apela la ghirlande, fie cumpărate din comerţ, fie realizate de voi sau de copii, folosind culorile şi temele pascale.

În imaginile următoare vă prezentăm câteva sugestii de amenajare a casei şi a mesei pentru ziua de Paşte.