Cum să ne decorăm masa de Paşte: Cele mai frumoase idei pentru o petrecere inedită GALERIE FOTO

Uimiţi-vă oaspeţii cu un aranjament deosebit al mesei şi al casei cu ocazia Paştelui. Decoraţiunile specifice au un rol foarte important în celebrarea Învierii Domnului, cea mai importantă sărbătoare a creştinilor.

14 apr. 2014, 12:15

Pentru că Paştele are loc întotdeauna primăvara, decoraţiunile trebuie să reflecte acest anotimp. Aşa că, în afară de ouăle de Paşte, care sunt nelipsite de pe masa oricărui creştin, trebuie să regăsim şi simbolurile primăverii: florile.

În aranjamentul mesei de Paşte, trebuie să luăm în considerare faţa de masă, aranjamentul floral, ouăle, şerveţele şi o mulţime de alte obiecte decorative, precum şi farfuriile şi paharele.

Culorile folosite, în general, sunt cele care aduc aminte de primăvară, prin urmare verdele, rozul şi galbenul. În ultima vreme, însă, decoraţiunile de Paşte au apărut în toate culorile posibile, în funcţie de preferinţele voastre.

Printre temele specifice ale Paştelui sunt, bineînţeles, ouăle vopsite şi decorate, iepuraşii, mieluşeii şi puii de găină. În magazinele de decoraţiuni interioare se găsesc cele mai variate accesorii cu tematică pascală, pe care le puteţi aşeza fie pe masă, fie pe rafturi sau puteţi să faceţi chiar dumneavoastră un aranjament deosebit, pentru a-l expune pe masa de Paşte.

Dacă doriţi să amenajaţi întreaga cameră pentru masa în familie, puteţi apela la ghirlande, fie cumpărate din comerţ, fie realizate de voi sau de copii, folosind culorile şi temele pascale. Deasemenea, inspirându-ne din tradiţia germanică, putem decora un copăcel sau o plantă de interior mai mare cu ouă.