Cum să nu cheltui niciun ban într-o zi

Poate fi o adevarata provocare incercarea de a nu cheltui niciun leu intr-o zi. Si aici nu vorbim de banii de paine, ci la cheltuielile neplanificate. Fiecare dintre noi s-a trezit intr-un supermarket cu cosul plin de lucruri de care n-are cu adevarat nevoie. Exista si oamenii care cheltuie bani doar pentru ca n-au altceva mai bun de facut. Sau merg la shopping sperand sa se simta mai bine. Impulsul acesta nebunesc de a arunca banii pe fereastra trebuie inabusit din fasa. Vezi mai jos cateva sfaturi care te vor ajuta sa nu cheltui niciun ban intr-o zi.

13 mart. 2013, 21:10
Cum să nu cheltui niciun ban într-o zi

Lasa cardurile acasa. Ia doar banii de care ai nevoie, astfel incat sa nu fii tentat sa cheltui in plus.

Nu lua pranzul in oras. Sa iei pranzul in oras te poate costa o multime de bani. Spre exemplu, in cazul in care cheltui sa zicem 15 lei zilnic, in 200 de zile lucratoare ai cheltuit  3.000 de lei. Iar daca si partenerul mananca in oras asta inseamna se ajunge la 6.000 de lei pe an doar pe pranz.

Pentru fiecare lucru nou achizitionat, scapa de unul vechi. Daca vrei sa-ti cumperi un produs nou, vezi daca poti vinde ceva ce nu mai folosesti pentru a-ti acoperi din costuri.

Fa-ti acasa. Decat sa comanzi clatite la restaurant, mai bine fa-le acasa si astfel economisesti bani.

Ramai casatorit. Divortul va da peste cap atat finantele tale, cat si pe alte sotiei.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro