Cum să NU iei amendă dacă nu te autorecenzezi online. Sfaturile avocatului Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea îi îndeamnă pe români să nu se autorecenzeze. Avocatul nu are încredere în autoritățile statului, care vor avea acces mult mai facil la datele personale ale cetățenilor. 

15 mai 2022, 19:24
Cum să NU iei amendă dacă nu te autorecenzezi online. Sfaturile avocatului Gheorghe Piperea

Pentru a evita primirea amenzii, Piperea recomandă interviul față în față cu recenzorul.

Am observat, totuși, trei lucruri la acest recensământ:

– este reglementat prin oug, iar acele oug care se insinuează în domeniul drepturilor și libertăților sunt neconstituționale în întregime; în caz că sunteți amendați în baza acestei oug faceți plângere contravențională și încercați să duceți procesul la CCR;

– este, în prima fază, digital, punându-vă în postura de a vă auto-recenza; dacă o faceți, vă donați datele cu caracter personal, informațiile referitoare la proprietate și ‘știrile’ despre relații personale și starea de sănătate/boală, statului, băncilor, companiilor farma și IT; toată persoana voastră, tot patrimoniul vostru, devin informatizate, după care ei vă vor ști mai bine decât vă știți voi înșivă; controlul și chiar anularea voastră ca persoană cu drepturi și libertăți vor fi jocuri de copii; eu nu mă voi auto-recenza;

– amenda nu se aplică pentru refuzul auto-recenzării digitale, ci pentru refuzul recenzării; așteptați recenzorul, puneți-l la treabă, că de aia e plătit din bani publici, și completați doar acele rubrici care nu vă fură date și informații cu caracter personal; orice amendă, după aceea, e ilegală.

Succes și hai Liberare!”, a scris avocatul Gheorghe Piperea, duminică, pe Facebook.

 

Perspective sumbre de la Institutul Național de Statistică (INS)

 

În acest an, în plin recensământ, Institutului Naţional de Statistică (INS) a estimat că populaţia ţării noastre s-a redus drastic. Mai mult, perspectivele demografice sunt sumbre: în următorii 40 de ani, numărul locuitorilor va scădea la sub 15 milioane.

„Estimările inițiale arată o populație rezidentă în jur de 19 milioane de locuitori, mai mică un milion față de populația din 2011 și cu două milioane și ceva față de cea din 2002.

Datele vor fi confirmate de rezultatele recensământului”, a declarat Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt al INS, pentru Antena 3.

 

Perioada pentru autorecenzare online, prelungită

 

Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea perioadei de autorecenzare, după ce în ultimele zile foarte mulţi români s-au înscris online pentru autorecenzare şi platforma a fost nefuncţională perioade mai lungi din cauza numărului mare de utilizatori.

Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a decis să prelungească până pe data de 27 mai, inclusiv, perioada în care se poate face autorecenzarea online.


loading...
Partenerii noștri