Cum să nu mai rămâi fără bani. Obiceiuri legate de bugetul familiei de care trebuie să scapi

Daca nu reusiti sa va organizati bugetul familiei in asa fel incat sa va dramuiti banii pana la urmatorul venit stabil, iata unde gresiti: exista o serie de obiceiuri de care daca ati scapa cu siguranta ca v-ar ajunge fondurile. 

18 apr. 2015, 06:47
Cum să nu mai rămâi fără bani. Obiceiuri legate de bugetul familiei de care trebuie să scapi

Obicei prost: Depasirea bugetului

Cum rezolvi problema: A-ti face bugetul poate parea in prima faza o chestie extreme de complexa dart e asiguram ca nu e nicidecum asa, ba chiar e foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi regula proportiei 50-30-20: 50% din bugetul casei trebuie alocati pentru acoprirea cheltuielilor primare (chirie, utilitati, sanatate, mancarea zilnica), 30% pentru distractie, haine si alte cheltuieli nevitale si in fine, 20% pentru plata datoriilor sau in cazul in care acestea nu exista, pentru economii.

Obicei prost: Cumparaturi de care nu ai nevoie
Cum rezolvi problema: Vestea buna: ai gasit o pereche de pantofi sexy care ti-au luat imediat ochii. Vestea proasta: Costa jumatate din salariu. Ce sa faci? Cand ai de luptat cu o asemenea tentative, pune in balanta pretul versus nevoia pe care o ai. Merita o pereche de pantofi noi atatia bani? Imi permit acea pereche? Chiar am nevoie de ei? La fel poti proceda de fiecare data cand urmeaza sa cheltui niste bani neplanificati. Am nevoie de o noua bluza pentru lucru? Am nevoie neaparat de un taxi pana acasa daca e vreme buna afara? … etc. In cazul in care stii ca nu te poti abtine, incearca o dieta monetara:

Continuarea pe Lyla.ro.