Ca sa nu ti se sparga in timpul fierberii, tot ce trebuie sa faci este sa adaugi in apa sare sau putin otet. Ca sa nu fie culoarea neuniforma, este foarte important sa iei fiecare ou si sa il degresezi. Astfel, cu un burete de bucatarie, spala fiecare ou inainte de a-l pune in apa de fiert.
De asemenea, secretul pentru a nu te murdari de vopsea este sa adaugi in apa la fiert otet si sare, care vor ajuta la fixarea si la uniformizarea culorii.
Iti propunem cum sa vopsesti ouale in mod natural
Culoarea rosie:
Intr-un litru de apa, se pun 2 sfecle rosii medii (taiate bucati mari).
Se adauga 2 linguri de otet alb. Se fierb ouale impreuna cu sfecla. Verifica din cand in cand sa nu fie prea inchise la culoare. Utilizand aceasta metoda, exista riscul de a obtine oua vopsite neuniform.
O alta metoda de a vopsi ouale rosii cu sfecla rosie consta in obtinerea unei solutii: intr-un litru de apa, pune doua sfecle medii taiate bucati, 2 linguri de otet (alb) si fierbe pana se obtine o culoare rubinie (10-15 minute). Lasa apoi la racit. Cand solutia este calduta, pune ouale fierte si lasa-le pana dobandesc culoarea pe care ti-o doresti (uneori acest proces dureaza si cateva ore). Avantajul acestei metode e uniformitatea culorii de pe oua, potrivit reteteculinare.ro.
Culoare albastra
Ai nevoie de varza rosie. Fierbe o varza rosie in 2 l de apa si 3 linguri de otet timp de 30 de minute. Scufunda ouale gata fierte in solutie cand aceasta nu este nici foarte fierbinte, nici calduta si lasa-le pana obtii culoarea dorita ( le posi tine si peste noapte). Dupa ce se vopsesc, ouale se sterg cu un servetel imbibat in ulei pentru a le da stralucire.
Culoarea galbena
Ouale galbene pot fi obtinute cu ajutorul cojilor de ceapa alba. Pentru 10 oua ai nevoie de cojile de la 5 cepe mari. Acestea se pun intr-un vas cu 2 litri de apa si se pun la fiert cu ouale la foc mic (sa nu crape), timp de 15 minute.
Sursa:culinar.bzi.ro