Cum să porţi o ţinută în straturi fără să arăţi grasă

Hainele suprapuse de lungimi diferite, asadar tinutele in straturi, pot sa adauge cateva kilograme in plus daca nu sunt alese cu atentie de purtatoare.

19 oct. 2014, 07:09
Cum să porţi o ţinută în straturi fără să arăţi grasă

Tinute in straturi, cu haine suprapuse de lungimi diferite, continua sa fie la moda si in iarna asta si au marele avantaj ca ne si protejeaza de frig. Dar unele femei evita sa poarte tinute in straturi pentru ca le este teama ca le fac sa arata grase. Fals! O tinuta in straturi compusa cu bagare de seama poate sa avantajeze chiar si femeile plinute.

Iata cum alegi obiectele vestimentare pentru a concepe o tinute in straturi fara sa pari mai grasa!

Prima regula de care trebuie sa tina cont de femei care se teme sa adauge kilograme in plus prin tinuta nepotrivita este accentuarea taliei. Indiferent ca este vorba de o femeie cu greutate corporala normala sau una mai corpolenta, talia este esentiala pentru a arata bine. Cu atat mai mult in cazul femeilor plinute, acestea trebuie sa-si accentueze talia, apeland la curele si centuri indiferent de anotimp, pentru a-si subtia silueta.

A doua regula tine de numarul de straturi. Pentru a te asigura ca nu dai gres, limiteaza-te la trei straturi.

A treia regula tina de obiectul vestimentar folosit ca baza. Sa spunem ca este vorba de o rochie. Aceasta trebuie sa avantajeze la maximul silueta purtatoarei, fiind piesa de rezistenta a tinutei, chiar daca va fi acoperita de alte haine.

A patra regula este structurarea pieselor. Continuand pe exemplul rochiei, acesteia i se poate adauga un cardigan sau o bluza, pur si simplu, mai lunga si mai larga, cu tivul nedefinit, eventual in colturi, atata timp cat o fixam in talie cu o centura pusa peste. Peste aceasta bluza poate veni chiar si o jacheta scurta, tip bolero, dintr-un material mai rigid, precum este blugul. Astfel am conceput o tinuta in trei straturi. Daca vrem sa o dezvoltam, putem sa-i adaugam si o esarfa subtire daca este purtata de o femeie cu bustul mare sau voluminoasa daca este purtata de o femeie cu sanii mai mici.

Citeste continuarea pe lyla.ro.