Cum să pregătești cea mai gustoasă baba ganoush! Ingredientul secret din salata de vinete grăbească

Baba ganoush este considerat companionul mai cremos al hummusului. O rețetă extrem de populară în țările arabe din întregul Orient Mijlociu. Făcută doar cu cinci ingrediente simple, această rețetă autentică din Orientul Mijlociu poate fi preparată pe grătar sau la cuptor. Plin de aromă, complexitate și profunzime, baba ganoush este un preparat vegan, sănătos, fără gluten, cu conținut scăzut de carbohidrați și keto.

09 mart. 2022, 15:30
Cum să pregătești cea mai gustoasă baba ganoush! Ingredientul secret din salata de vinete grăbească

Baba ganoush este o combinație de vinete, pastă de tahini, usturoi, suc de lămâie și sare, care este amestecată în cea mai cremoasă și delicioasă baie. Este originară din Orientul Mijlociu și este adesea servită cu pita, măsline sau legume ca aperitiv savuros.

Ceea ce conferă acestei rețete aroma sa unică și autentică este elementul de fum, care poate fi obținut prin prăjire la grătar sau prin prăjire în cuptor, cu un mic truc. Făcute în mod tradițional, vinetele sunt de obicei carbonizate în cenușă, prăjite la foc de lemne sau coapte în cuptorul cu lemne. De aceea au un gust foarte bun. Acea aromă subtilă de fum se infuzează cu vinetele.

Ingrediente necesare pentru baba ganoush

CITEȘTE ȘI: MUCENICI MOLDOVENESTI. REŢETĂ delicioasă de mucenici de la bunica VIDEO

Baba ganoush se prepară din cinci ingrediente simple. Echilibrul dintre aceste ingrediente este cel care face ca această rețetă să fie una extrem de bună.

  • vinete
  • pastă de tahini
  • usturoi
  • sare
  • suc de lămâie

Baba ganoush este vegan, fără gluten și pe bază de plante și, de asemenea, keto-friendly și cu un conținut scăzut de carbohidrați.

Mod de preparare:

CITEȘTE ȘI: Rețetă de post. Cum să prepari cea mai bună iahnie de fasole. Toate gospodinele trebuie să știe acest secret care va schimba tot gusutl!

În mod tradițional, vinetele sunt prăjite la foc de lemne și de aceea au un gust atât de bun. Majoritatea dintre noi nu avem acces la gătit la foc de lemne. Dar există câteva trucuri pe care le putem folosi pentru a obține această afumătură în baba ganoush.

Frigeți vinetele întregi la grătar cu un pachet de folie cu așchii de lemn pentru a infuza fum în vinete. Puteți, de asemenea, să faceți grătarul pe un foc de lemne sau de cărbuni, sau să carbonizați vinetele în cenușă.

Frigeți vinetele întregi la grătar, tăind fante în părțile laterale ale vinetelor. Tăierea fantelor în vinete asigură o gătire uniformă. De asemenea, permite ca o parte din fum să pătrundă, dând baba ganoush o aromă delicioasă.

Înfășurați ½ cană de așchii de lemn, cum ar fi arin sau măr, în folie de aluminiu și creați un pachet de folie. Păstrați așchiile de lemn uscate.

Faceți o gaură cu un cuțit și creați o mică deschidere pentru ca fumul să iasă. Așezați pachetul de folie pe grătar, lângă vinete. Puneți-l pe grătar puțin mai devreme pentru a începe să fumege. Frigeți vinetele, asigurându-vă că închideți capacul. Astfel  fumul va rămâne înăuntru.

Odată ce vinetele sunt bine carbonizate pe toate părțile, puneți-le într-un castron, împreună cu pachetul de folie cu așchii de lemn. Acoperiți totul bine cu folie de aluminiu până când se răcesc suficient de bine pentru a fi manipulate. Lăsați-le la răcit aproximativ 20 de minute.

În esență, vă creați propriul „fum lichid” din căldura și lichidul care iese din vinete, pe măsură ce acestea se răcesc. Așa că acoperiți-o bine. Salvați ceea ce a rămas pe fundul castronului, lichidul afumat, făcut în casă. Îl veți folosi pentru a condimenta baba ganoush.

Decojiți vinetele carbonizate și tocați-le. Ceea ce veți obține în final este aproximativ 2 cești de pulpă de vinete. Strecurați vinetele tocate. Lăsați-le să se scurgă timp de aproximativ zece minute.

Păstrați doar lichidul afumat din castronul anterior. Încorporați restul ingredientelor, împreună cu 1-2 linguri din lichidul afumat pe care l-ați păstrat de pe fundul bolului.

Serviți baba ganoush într-un castron puțin adânc, cu un strop de ulei de măsline de bună calitate, un strop de fulgi de ardei iute  sau condimente zaatar, Dukkah sau sumac, și câteva ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjel. Poftă bună!