Cum să prelungeşti viaţa bateriei de telefon. Sfaturi despre cum să-ţi încarci smartphone-ul

Mulți oameni tânjesc după autonomia oferită de telefoanele clasice. Smartphone-urile abia dacă rezistă o zi, dar ce faci dacă nu mai ține bateria la telefon nici măcar atât?

29 iun. 2015, 09:23
Cum să prelungeşti viaţa bateriei de telefon. Sfaturi despre cum să-ţi încarci smartphone-ul

Dacă nu mai ține bateria la telefon, înseamnă că acumulatorul are una sau mai multe probleme. De cele mai multe ori, autonomia bateriei scade odată cu atingerea numărului de cicluri de reîncărcare, dar există și alte probleme cu care se pot confrunta utilizatorii de smartphone-uri.

Playtech.ro oferă câteva sfaturi și trucuri care vă vor ajuta în cazul în care nu mai ține bateria la telefon, dar și câteva metode de a vă ține acumulatorul în stare bună cât mai mult timp.

Vezi şi Cum arată smartphone-ul a cărui baterie ţine o săptămână

Nu mai ţine bateria? Reîncarc-o, dar nu în orice fel. Pentru a reda viaţă unei baterii care se descarcă prea repede, unele persoane recomandă descărcarea completă a ei. Asta înseamnă că va trebui să forţezi deschiderea telefonului până când acesta nu mai pornește deloc, pentru a goli acumulatorul de vlagă. Apoi, dispozitivul trebuie lăsat la încărcat cel puțin două zile și aprins abia apoi. Metoda ar trebui să funcționeze cu orice tip dispozitiv, cât timp acest funcționează cu o baterie de tip litiu-ion.