Cum să previi apariţia vârfurilor despicate

Tăierea periodică a vârfurilor podoabei tale capilare nu va rezolva din păcate problema vârfurilor despicate, iată de ce.

19 feb. 2018, 07:06
Cum să previi apariţia vârfurilor despicate

O podoabă capilară sănătoasă este și frumoasă chiar dacă adesea reprezintă o luptă constantă mai ales cu firele despicate, motiv pentru care marea majoritate a femeilor caută diferite metode sau tratamente naturiste pentru a o preveni.

Cu cât îți vopsești părul mai des cu atât expusă ești la a te confrunta cu vârfuri despicate mai ales dacă optezi pntru nuanțe de blond la care se ajunge prin decapaj sau decolorare.

Iată ce anume ar trebui să faci pentru a preveni deshidratarea și degradarea părului tău:

Îngrijirea din timpul dușului

Alege întotdeauna produsele destinate tipului tău de păr pentru ca astfel să îi oferi tratamentul adecvat.

După ce ai spălat părul și l-ai clătit aplică un balsam sau o mască nutritivă și folosește o perie mare pentru a descurca astfel părul mult mai ușor și să previi ruperea lui ulterior.

Întotdeauna începe periajul părului cu vârfurile deoarece acestea sunt expuse cel mai mult la încâlcire, și treptat urcă cu pieptănul sau peria tot mai sus.

Îngrijirea corectă după duș

După ce ai terminat de îngrijit părul în timpul dușului înfășoară-ți părul într-un prosop absorbant și lasă-l măcar 10 minute să absoarbă toată apa.

În felul acesta îi vei permite să se usuce în mod natural fără a-l agresa cu efectele termice la care îl expui atunci când folosești foenul.

După acest interval, scoate prospoul și apelează iar la un pieptene cu dinții mari pentru a-l peria tot de la vârfuri spre rădăcină, ținând capul în jos.

Vei observa cum va căpăta mai mult volum și se va usca mai repede și mai frumos.

O dată pe săptămână apelează la măști și tratamente de hidratare mai ales dacă afară este frig.

Evită pe cât posibil placa de păr sau drotul sau orice alt aparat care are nevoie de o temperatură foarte crescută.

Ai grijă la alimentația ta să fie bogată în toți nutrimenții necesari de la grăsimi sănătoase la vitamine și minerale.

Nu uita nici de hidratarea necesară zilnic, atât prin consumarea unei cantități suficiente de apă astfel încât să nu simți niciodată senzația de sete, cât și prin alimentele consumate.

Află care este cel mai bun tratament naturist pentru păr pe clicksanatate.ro