Cum să rămâi însărcinată dacă ai sindromul ovarului polichistic

Sindromul ovarelor polichistice afectează 5-10% dintre fetele și femeile cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani, fiind o cauză frecventă a infertilității, din fericire tratabilă. Deși nu se cunoaște cu certitudine cauza acestei afecțiuni, ci doar factorii de risc, există diverse tratamente care ameliorează simptomele și ajută femeile să devină mame.

23 feb. 2024, 16:49
Cum să rămâi însărcinată dacă ai sindromul ovarului polichistic

Aflăm mai multe detalii despre această condiție medicală de la dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie cu supraspecializare în infertilitate.

Cum se manifestă sindromul ovarului polichistic? Riscul să te confrunți cu sindromul ovarului polichistic este mai mare dacă ai avut în familie o soră, mătușă, mamă care a suferit de aceeași problemă.

Dar nu doar genele pot fi de vină! Și rezistența la insulină poate fi un factor de risc. Cu cât nivelul glucozei este mai mare, cu atât ești mai predispusă la apariția acestui fenomen, care provoacă mai multe reacții în cascadă în privința hormonilor.

Din cauza dezechilibrelor hormonale determinate de sindromul ovarului polichistic, adolescentele și femeile tinere se pot confrunta cu ACESTE simptome. Vezi AICI continuarea: Cum să rămâi însărcinată dacă ai fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice.