Cum să rezişti la sală. Recomandările lui Cori Grămescu

Ai fost la sală şi ai dat bir cu fugiţii după prima oră? Cori Grămescu te învaţă cum să rezişti şi să continui antrenamentele!

04 iul. 2014, 08:00
Cum să rezişti la sală. Recomandările lui Cori Grămescu

Se întâmplă oricui… mergi la sala mai hotărâtă ca niciodată, însă elanul ţi se taie pe la jumătatea orei de aerobic, când simţi că leşini. Află de la Cori Grămescu, antrenor de fitness, cum să faci faţă astfel încât să revii la sală de plăcere! Sau poate vrei să participi laCosmo Glam Sports şi ai temeri privind rezistenţa! Nu mai ezita nicio clipă…

Slabeste si tonifiaza fara efort

1. În afară de sedentarismul „cronic”, ce anume ne împiedică să rezistăm la o clasă „cardio”?
 
Rezistenţa la orele „cardio” este dată de un mix complex de factori, printre care aş enumera: o tehnică eficientă de respiraţie (trebuie să respiram regulat, profund şi să expirăm natural), alegerea unor miscari care să necesite un grad mediu de motricitate, ritmul de variaţie al intensităţii (o ora în care intervalele de intensitate ridicată urmează rapid celor de intensitate scazută sunt resimţite ca fiind mai obositoare decât orele steady-cardio), starea generală – aici luăm în calcul şi alimentaţia zilnică şi nivelul de stres şi oboseală, precum şi temperatura ambientală şi starea de hidratare. Din aceste motive, este important să alegemtipuri de antrenament care să se potrivească nivelului nostru, nu să încercăm noi să ne adaptăm orei din programul sălii. Eficienţa va fi mult mai mare dacă reuşim ca pe durata întregului antrenamentsă menţinem un ritm corect de lucru, la o intensitate medie-ridicată, raportată la nivelul nostru general de rezistenţă, şi să executăm corect şi conştiincios mişcările.

Vezi ce trebuie sa faci sa rezisti la sala pe cosmopolitan.ro.