Cum să rezolvi problemele de sănătate care pot apărea în timpul somnului

Petrecem aproximativ o treime din viaţă dormind. Calitatea odihnei şi sănătatea depind direct de postura în care dormim şi de ceea ce facem înainte de a merge la culcare.

09 iun. 2017, 15:47
Cum să rezolvi problemele de sănătate care pot apărea în timpul somnului

Iată ce probleme de sănătate pot apărea în timpul somnului şi cum le poţi rezolva:

Dureri de umăr

Dacă te trezeşti cu un umăr inflamat, evită să dormi pe o parte, mai ales pe umărul dureros. De asemenea, nu e recomandar să dormi pe burtă deoarece în acest fel umerii nu vor fi aliniaţi.

Cea mai bună poziţie de dormit este cea pe spate. Pune o pernă subţire sub cap, o alta pe stomac şi îmbrăţişeaz-o. Umerii tăi vor fi acum în poziţia corectă.

Dacă nu îţi place să dormi pe spate, încearcă să stai pe partea pe care nu dormi de obicei, cea nedureroasă. Trage uşor picioarele spre piept şi plasează o pernă înre genunchi. Să dormi cu mâna sub cap nu este recomandat, deoarece poziţia umărului va fi una nefirească.

Dureri de spate

Dacă ai dureri de spate, menţinerea unei poziţii normale a coloanei vertebrale este foarte importantă. Dacă salteaua e prea moale, este timpul să îţi iei alta!

A dormi pe spate e probabil cea mai bună poziţie pentru tine. Aşează o pernă sub genunchi pentru a te ajuta să restabileşti curburile naturale ale coloanei şi să reduci tensiunea din tendoane. De asemenea, poţi încerca să pui un prosopel rulat în partea inferioară a spatelui pentru un sprijin suplimentar.

Dacă dormi pe burtă, pune o pernă sub abdomenul inferior şi pe pelvis. Dacă îţi place să dormi pe o parte, atunci cel mai bine e să adopţi poziţia fetală. Trage picioarele uşor spre piept, păstrând spatele arcuit în mod natural.
Pune o pernă mică între genunchi, acest lucru te va ajuta să scapi de tensiunea din partea de jos a spatelui.

Citeşte mai mult pe eva.ro.


loading...