Cum să scapi de firele de păr alb fără să te vopseşti

Ți-au apărut și ție câteva fire de păr alb și te deranjează căci te consideri deja bătrân(ă)? Nu ai vrea să te vopsești pentru că ție îți place să fii natural(ă), fără artificii chimice. Așa că ce soluții ai?

22 mai 2017, 06:47
Cum să scapi de firele de păr alb fără să te vopseşti

Atât tinerii cât și persoanele vârstnice se confruntă cu problema încărunțirii. În unele cazuri, la cei de 20-30 de ani poate fi ceva genetic. Circulă tot felul de păreri precum că dacă treci printr-o perioadă foarte stresantă sau ai parte de un șoc puternic poți albi brusc.

Nu toată lumea se panichează la apariția părului alb și îl consideră ca pe un semn de distincție, refuzând sub orice chip să se vopsească. Totuși cum rămâne cu cei care vor să fie cât mai atractivi pentru ceilalți? Află mai jos câteva trucuri de a scăpa de aceată problemă inestetică pentru tine.

Atenție! Nu folosi aceste remedii dacă ai răni la nivelul scalpului. De asemenea, dacă te știi cu alergie la unul dintre ingrediente nu le aplica.

Truc

Știai că sucul de la lime amestecat cu uleiul esențial de cocos te scapă de părul grizonat? Cum procedezi: ai nevoie de puțin ulei de cocos la care să adaugi puțin suc proaspăt de lime (acele lămâi mici și verzi). Te dai pe păr și masezi ușor pielea capului. Se recomandă să se folosească 30 de zile, notează cei de la beautyhealthtips.in

Pastă de semințe de susan

Pentru acest remediu ai nevoie de ulei de migdale și semințe de susan. Se mixează în blender. Aplică această pastă pe pielea capului și pe lungimea părului. Stai 20-25 de minute. Pe lângă asta, fitoterapeuții spun că ar fi bine să introduci în alimentația ta consumul de semințe de susan. Unii specialiști recomandă ca acestei mixturi să-i adaugi și morcov pentru că ar da rezultate uimitoare.

Pastă din miere și ricin

Mierea este bună pentru întreg organismul și iată că este un aliat și pentru părul alb. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură de miere, 1 linguriță de ulei de ricin, 1 lingură de coniac, 1 gălbenuș. Înainte de a folosi acest leac întreabă medicul, pentru a nu fi cumva alergic la uleiul de ricin.

Procedezi astfel: amesteci bine toate cele 4 ingrediente, apoi aplici pe păr, masând ușor rădăcinile. Puneți apoi o căciulă folosită pentru duș sau la înot. lași maximum 3 minute să acționeze, apoi clătești foarte bine cu un șampon natural. Pentru a obține rezultate se recomandă utilizarea acestei măști de păr de 3-4 ori pe săptămână.

Ceai negru

Fă-ți o cană de ceai negru concentrat la acre vei adăuga 1 linguriță de sare de mare. Ceaiul trebuie să fie neîndulcit. Amestecă să se dizolve sarea și aplică ușor pe toată suprafața părului, inclusiv la rădăcină. Puneți o căciulă pentru duș și lasă părul să stea așa 1 h. Clătește-te apoi doar cu apă.

Află mai multe despre tratamentele naturale faciale AICI