Cum să scapi de negi şi de petele de pe piele cu produse naturale

Poţi scăpa de aluniţe, negi, pete sau alte afecţiuni ale pielii cu ajutorul unor remedii naturale la îndemână, fără să mai cheltui bani pe tratamente costisitoare. Ceapa, usturoiul, bananele sunt doar câteva dintre produsele naturale care te ajută să scapi de afecţiuni inestetice ale pielii.

20 iun. 2016, 06:44
Cum să scapi de negi şi de petele de pe piele cu produse naturale
1. Negi
 
Otet de mere – Inmoaie un tampon de vata in otet de mere, aplica-l pe negi si infasoara-te cu un bandaj. Pastreaza compresa timp de 24 de ore, dupa care inlocuieste-o cu alta noua. Inainte de aplicarea compreselor, curata si degreseaza bine pielea.
 
Usturoi – Usturoiul detine proprietati antiinflamatorii si antibacteriale puternice. Zdrobeste un catel de usturoi si aplica zeama pe negi, apoi infasoara zona cu un bandaj.
 
Leucoplast – Aici tot ce ai de facut este sa acoperi negii cu leucoplast, nu este nevoie de nimic altceva. Continua procedura timp de 6 zile consecutive, inlocuind leucoplastul ori de cate ori este nevoie. Dupa aceste 6 zile, inmoaie negii in apa si indeparteaza-i prin frecare cu piatra ponce sau un alt material abraziv. Apoi revino la metoda cu leucoplast timp de alte 6 zile si reia pasii descrisi timp de 2 luni.
 
Banane – Aplica o coaja de banana peste negi si fixeaz-o pe pozitie cu leucoplast. Las-o sa actioneze peste noapte si indeparteaz-o a doua zi. Repeta procedeul pana la uscarea negilor.
 
Miere naturala pura – Cea mai indicata in acest scop este mierea organica Manuka produsa in Noua Zeelanda. Este excelenta pentru eliminarea negilor datorita proprietatilor sale antibacteriane si antiinflamatorii. Acopera negii cu un strat gros de miere, apoi infasoara pielea intr-un bandaj de bumbac sau un alt material textil. Repeta procedeul in fiecare zi.
 
2. Negi filiformi – Spre deosebire de negii obisnuiti, acestia sunt protuberante sub forma de ciucure si apar inclusiv pe fata si pe gat. Cei mai mari au dimensiunea unui bob de mazare si cresc mai ales intre pliurile pielii. Iata cateva remedii naturale eficiente impotriva acestor negi:
 
Otet de mere – Aplica de doua ori pe zi comprese cu otet de mere. Cu acest tratament, negii filiformi se retrag in decurs de 2-4 saptamani. Ulei de ricin si bicarbonat de sodiu – Combina cele doua ingrediente pentru a obtine o pasta si aplic-o peste negi. Repeta procedeul de doua ori pe zi pana la retragerea completa a negilor.
 
Ulei din arbore de ceai – Toarna 2-3 picaturi de ulei din arbore de ceai pe un disc de bumbac umezit si foloseste-l pentru comprese. Negii se vor usca in decurs de aprox. 2 saptamani.
 
3. Alunite – Desi majoritatea alunitelor de pe corp sunt inofensive, uneori pot genera probeleme de aspect, mai ales atunci cand sunt iesite in relief, au aspect neregulat si o coloratie inchisa. Iata ce remedii naturiste poti folosi pentru tratarea alunitelor benigne:
 
Usturoi – Aplica pe alunite un catel de usturoi zdrobit si infasoara zona de aplicatie cu un bandaj. Se recomanda sa pastrezi compresa pe piele intre 4 si 12 ore.
 
Otet de mere – Inmoaie un disc de bumbac in otet de mere, aplica-l pe alunite si lasa otetul sa actioneze peste noapte. Pentru rezultate optime, se recomanda sa repeti procedura timp de 10 zile.
 
Ulei de ricin – Timp de aproximativ o luna, freaca alunitele cu bicarbonat de sodiu amestecat cu cateva picaturi de ulei de ricin. Dupa aceasta perioada de timp se recomanda o pauza de cateva zile pentru ca alunitele sa se usuce de la sine, apoi poti relua procedeul pana la retragerea completa a acestora.
 
4. Pete – Petele hiperpigmentare se datoreaza indeosebi expunerii indelungate la soare, imbatranirii si predispozitiei genetice. Iata o serie de remedii naturiste pentru eliminarea acestora:
 
Lamaie – Toarna putina zeama de lamaie intr-un pahar cu apa si imbiba in solutie un disc de bumbac. Foloseste apoi vata pentru tamponarea zonelor problematice.

Aloe Vera – Aplica pe pete putin suc proaspat de aloe vera si lasa-l sa actioneze cam o jumatate de ora. Repeta procedeul de doua ori pe zi timp de o luna.
 
Lemn de santal – Amesteca 1 lingurita de zeama de lamaie cu 1 lingurita de glicerina, 2 lingurite de apa de trandafiri si 2 linguri de pudra de lemn de santal. Foloseste preparatul pentru tamponarea zonelor cu pete, apoi clateste pielea cu apa rece. Repeta procedura de 2-3 ori pe saptamana.
 
Ceapa – Stoarce o ceapa rosie in storcator sau in robotul de bucatarie, apoi inmoaie un tampon de vata in sucul obtinut si lasa sucul sa actioneze intre 10 si 15 minute. La final, clateste pielea cu apa calduta.
 
5. Puncte negre
 
Tratamente cu aburi – Curata si degreseaza bine tenul inainte de aceste tratamente. Umple un vas sau un lighean cu apa fierbinte, inchide ochii, apleaca-te asupra vasului si acopera-ti capul cu un prosop. O repriza de aburi trebuie sa dureze intre 5 si 10 minute, dar poti intrerupe oricand procedura daca nu tolerezi aburii fierbinti. La final, cand porii sunt deschisi, foloseste un toner cu otet de mere pentru ten si putin ulei de cocos pentru hidratare.
 
Exfoliere – Inainte de folosirea acestui remediu, pune in aplicare metoda infuziei cu aburi descrisa mai sus. Apoi, folosind o perie pentru gomaj, efectueaza cu blandete un masaj facial cu miscari circulare, avand grija sa nu iriti zona sensibila a ochilor. Dupa gomaj, clateste-te cu apa rece si aplica putin ulei de cocos pentru hidratare.
 
Scrub cu zahar – Piseaza marunt 2 linguri de zahar cristal ca sa obtii o pudra mai fina, apoi toarna peste ea putina zeama de lamaie. Pasta preparata trebuie sa aiba o consistenta groasa. Aplic-o pe zonele afectate si maseaza pielea usor folosind miscari circulare. La final, clateste-te pe fata cu apa rece si aplica putin ulei de cocos pentru hidratare.