Cum să scapi definitiv de mirosul neplăcut al picioarelor. Ce trebuie să faci

Aproximativ 16% dintre adulti au o problema cu mirosul neplacut al picioarelor, potrivit specialistilor de la Institute for Preventive Foot Health din Statesville, Carolina de Nord. Desi problema mirosului picioarelor nu este una medicala, specialistii recomanda examinarea frecventa a talpilor pentru identificarea posibilelor anomalii, rani sau ciuperci ce pot favoriza aparitia mirosului.

09 sept. 2017, 05:22
Cum să scapi definitiv de mirosul neplăcut al picioarelor. Ce trebuie să faci

In astfel de cazuri este indicat apelul la medicul specialist, scrie medlive.hotnews.ro. In restul cazurilor insa, sosetele si incaltamintea sunt cel mai adesea cauza aparitiei mirosului neplacut al picioarelor. Cu toate acestea, exista cateva remedii de care putem tine cont pentru a scapa de aceasta problema suparatoare. Iata care sunt acestea.

Citeşte şi Scapă de monturile de la picioare în mod natural. Există o soluţie simplă, dar cu efect puternic

Cum apare mirosul neplacut al picioarelor?

Bacteriile, lipsa de aerisire si umiditatea sunt factorii care duc la aparitia mirosului. Atunci cand bacteriile si celulele moarte ale pielii sunt izolate in mediul inchis al incaltarilor apare mirosul neplacut. Aceasta nu este o problema medicala, dar este o tema de ingrijorare pentru persoanele in cauza, intrucat le poate afecta viata sociala si stima de sine.

Cum putem preintampina aparitia mirosului?

1. Utilizarea sosetelor din tesaturi naturale poate preintampina aparitia transpiratiei, urmata de mirosul neplacut.
2. Utilizarea pantofilor ce permit aerisirea piciorului poate ajuta la reducerea riscului de aparitie a transpiratiei si umiditatii. De asemenea, este indicat sa evitam purtarea incaltarilor din materiale sintetice, intrucat acestea nu lasa piciorul sa respire si cauzeaza aparitia umiditatii ce favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.
3. Schimbarea sosetelor cu o frecventa zilnica si alternarea perechilor de incaltamine reduc in mod considerabil aparitia mirosului neplacut al picioarelor. In schimb, daca utilizam in fiecare zi aceeasi pereche de incaltari acestea nu au timp suficient sa se usuce, ceea ce duce la dezvoltarea bacteriilor urat mirositoare.
4. Inlocuirea branturilor poate fi, de asemenea, de ajutor in reducerea riscului aparitiei mirosului neplacut al picioarelor. O alta optiune o reprezinta utilizarea spray-urilor antibacteriene si dezinfectante.

Citeşte şi De ce se umflă picioarele vara şi care sunt cele mai bune soluţii naturale

Remedii naturiste pentru eliminarea mirosului neplacut

Igiena picioarelor este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere pentru a evita dezvoltarea bacteriilor. In acest sens, exfolierea pielii cu ajutorul pietrei ponce este una dintre cele mai bune metode pentru tratarea problemei mirosului neplacut al picioarelor.
De asemenea, utilizarea zilnica a sapunului antibacterian, acordand atentie si zonelor despartitoare ale degetelor este un factor cheie in preintampinarea aparitiei bacteriilor.
Alte optiuni includ:
– Baile de picioare cu saruri, ce ajuta la exfolierea pielii si indepartarea celulelor moarte.
– Baile locale cu sare Epson sau apa cu otet pentru eliminarea bacteriilor
– Utilizarea spray-ului antiperspirant pentru picioare ce ajuta la reducerea aparitiei transpiratiei