(P) Cum să scapi pentru totdeauna de igrasie şi mucegai

O metodă eficientă de eliminare a igrasiei şi a mucegaiului este Igrastop. Igrastop este un sistem de materiale de finisare a pereţilor compus dintr-o tencuială şi un glet de finisare. Odată sistemul aplicat, problema igrasiei poate fi dată uitării.

20 iun. 2013, 11:50
(P) Cum să scapi pentru totdeauna de igrasie şi mucegai

Majoritatea soluţiilor anti-igrasie şi anti-mucegai cunoscute, acţionează doar asupra efectului, nerezolvând cauza apariţiei igrasiei şi mucegaiului. În general, aceste soluţii au în compoziţie substanţe chimice care omoară temporar ciuperca de la suprafaţa peretelui.

„Spre deosebire de alte soluţii, Igrastop rezolvă problema igrasiei definitiv într un mod 100% natural, acţionând asupra cauzei apariţiei acesteia, respectiv acumularea de umiditate în perete. Unul din efectele principale al utilizării Igrastop este eliminarea umidităţii din structurile de zidărie şi beton conducând la „însănătoşirea” peretelui afectat de prezenţa apei”, potrivit igrastop.ro.

Unde se aplică Igrastop

Având o adezivitate foarte bună, Igrastop face priză bună pe aproape orice suprafaţă. Poate fi aplicat fără dificultăţi pe căramidă, beton, piatră, lemn, BCA, BCU, sticla, precum şi metal.

Aplicarea Igrastop nu necesită o pregătire pretenţioasă a suprafeţei de aplicare. „Se recomandă îndepărtarea straturilor de vopsea aplicate anterior şi a stratului de tencuială sau glet dacă acestea au fost afectate de umezeala din perete sau igrasie. Nu este necesară aplicarea unei amorse. În timpul verii este recomandată udarea zidului ce urmează a fi tencuit cu Igrastop”, potrivit igrastop.ro.

Cât costă şi cum se aplică Igrastop

Pregătirea gletului Igrastop se face exact ca şi pregătirea tencuielii cu diferenţa că la un sac de 8 kilograme de glet se adaugă în total 5.5 litri de apă. De asemenea, Igrastop se aplică ca orice alt tencuială şi glet, cu gletuitorul şi mistria. După aplicarea gletului peretele poate fi vopsit cu lavabil după 48 de ore de la aplicare.

Pentru un perete care necesită tencuire şi gletuire cu sistemul Igrastop, preţul este de aproximativ 69 lei pentru metrul pătrat. Suma include şi TVA-ul.