Cum să scapi rapid de sughiţ

Sughiţul poate să apară în cele mai nepotrivite momente, iar acest lucru te va stresa. Aşa că, dacă vrei să eviţi acest lucru, învaţă câteva trucuri prin care poţi scăpa de nesuferitul sughiţ.

01 iun. 2016, 10:47
Cum să scapi rapid de sughiţ

În cele mai multe situaţii, sughiţul apare după ce ai băut ceva prea repede sau după un exces alimentar. De asemenea, acesta îşi mai poate face simţită prezenţa după consumul de băuturi carbogazoase sau de alcool (vorbim de cantităţi măricele, nu de două guri de vin). Mai există şi alţi factori care pot declanşa sughiţul. Printre acestea, se regăsesc: fumatul excesiv, râsul puternic şi anxietatea.

Ţineţi-vă respiraţia!

Cu siguranţă, toată lumea ştie că pentru a scăpa rapid de sughit este necesar să tragem aer în piept şi să ne ţinem respiraţia timp de 20 de secunde. Acest proces trebuie repetat de două-trei ori. Însă, se poate ca acest truc să nu dea roade. Aşa că, e bine să cunoaştem şi altele.

Beţi ceai de vâsc

Şi ceaiul de vâsc te poate ajuta să scapi de sughiţ. Cum se prepară? Ai nevoie de 250 de ml de apă caldă (nu clocotită!). Adaugă în aceasta patru linguriţe de vâsc. Se lasă la macerat 8 ore şi atunci când se întâmplă să sughiţaţi, beţi un pahar din această licoare.

Un alt truc rapid pentru a scăpa de sughiţ este şi acesta: bagă-ţi mâinile în urechi şi stai aşa timp de 15-20 de secunde.

Pune miere pe limbă!

Pune o linguriţă de miere (amestecată cu apă caldă) pe partea posterioară a limbii şi înghite. De asemenea, mai poţi ţine gura deschisă pentru câteva minute! În aceaastă situaţie, dacă simţi nevoia să înghiţi,fă acest lucreu. Însă, nu lipi buzele!

Şi ceaiul de mărar este bun

Bea ceai de mărar, musai neîdulcit. Acest ceai se prepară din o linguriţă de seminţe de mărar şi 250 ml de apă fierbinte. O altă metodă pentru a scăpa de sughiţ este să stai cu cu picioarele depărtate la nivelul umerilor şi să-ţi prinzi degetele de la o mână în cealaltă mână şi întinde braţele deasupra capului cât de mult poţi. În plus, trebuie să ridici bărbia şi să priveşti în sus!

Mănâncă ceva acru!

Un aliment acru poate face ca buzele tale să se strângă şi sughiţul să se stopeze. Încearcă cu un castravete murat sau cu o felie de lămâie. În plus, un alt truc pentru a scăpa de sughiţ este să respiri într-o pungă de hârtie.

Citește mai multe despre sughiț pe clicksanatate.ro