Cum să te ţii de sport

Multi ne apucam de sport si ne lasam dupa cateva saptamani. Insa o silueta armonioasa si o sanatate de fier nu pot fi obtinute fara sport. Iata cateva sfaturi esentiale care te vor ajuta sa te apuci, dar mai ales sa te tii de sport!

26 iun. 2015, 05:40
Cum să te ţii de sport

1. Trezeste-te mai dimineata
Cu cat orarul de trezire este mai haotic sau mai “intarziat”, cu atat sunt sanse mai putine sa iti mentii programul de sport. Pana una alta, orice fel de sport – sala, inot, zumba, cycling, etc – implica un anumit grad de disciplina. Asadar, disciplineaza-te inainte de toate prin a te trezi mai devreme si, pe cat se poate, la aceeasi ora. Un studiu efectuat la University of North Texas a demonstrat ca persoanele care sunt mai matinale si care se dezmotesc chiar si cu cateva miscari fizice dimineata sunt mai disciplinate in materie de sport, avand implicit siluete mai armonioase si o stare de sanatate calitativ superioara.

2. Acorda-ti sase saptamani
Fie ca ti-ai facut abonament la o sala de cartier, fara cine stie de utilitati, fie ca esti inscrisa intr-un club de sport, fie ca iesi in parc sa alergi, fie ca faci exercitii singur/a in sufragerie, oricum ar fi nu renunta inainte de a depasi 6 saptamani de sport constant. Abia dupa sase saptamani corpul tau incepe sa simta diferenta si sa se acomodeze cu noul stil de viata, fapt care o sa iti ofere mai multa energie si mai mult chef de viata. Asadar, fa tot posibilul de a trece peste primele sase saptamani de sport sustinut si vei vede ca de acolo inainte aproape ca nu-ti vei imagina viata fara 3-4-5 ore de sport pe saptamana!

Citeste mai mult pe lyla.ro