Cum să-ți cureți laptopul în câțiva pași simpli. Trucurile simple și eficiente pe care ar trebui să le știe toată lumea

Cu toții folosim laptopul apoape zilnic. Fie că ne uităm la un film sau serial, că citim articole sau cărți online, că navigăm pe internet sau vorbim cu prietenii. Indiferent de motiv, e un lucru cert faptul că petrecem mult timp stând pe laptop.

06 iun. 2022, 21:32
Cum să-ți cureți laptopul în câțiva pași simpli. Trucurile simple și eficiente pe care ar trebui să le știe toată lumea

Tocmai de aceea, e extrem de important să avem grija ca laptopul pe care îl folosim zilnic să fie curat. Se strâng o mulțime de microbi și praf pe el și e necesar să ne amintim să-l dezinfectăm și să-l menținem curat.

Desigur, înainte să începe să-l cureți, e bine să ții cont de o serie de sfaturi. Sunt multe persoane care au ajuns cu laptopul la service pentru că, după ce au curățat display-ul, acesta nu mai funcționa bine. Problema a apărut din cauză că pulverizase o cantitate prea mare de soluție care se infiltrase ulterior.

Așadar, pentru a evita situațiile neplăcute, e bine să știi că ai nevoie de o bucată de microfibră și de o soluție de curățat specială pentru dispozitive. Alege o lavetă delicată, iar înainte de a trece la treabă nu uita să oprești laptopul, să îi scoți alimentatorul și bateria. Nu sări sub nicio formă peste acești pași, sunt foarte importanți ca să nu apară defecțiuni.

După ce ai ales laveta potrivită de microfibră, șterge ecranul într-un mod delicat. Avantajul când folosești microfibră e că nu lasă scape și e foarte moale. Dacă alegi să folosești un prosop sau alt fel de cârpă sunt șanse să zgârii display-ul.

Mai mult, evită să folosești produse din hârtie, șervețele, prosop de hârtie sau chiar hârtie igienică. Nu sunt deloc recomandate pentru curățarea laptopului.

Ce să nu faci niciodată când cureți laptopul

  • Nu umezi ecranul în mod direct. Evită să pulverizezi soluție direct pe el
  • Nu înmuia microfibra în apă ca să ștergi laptopul
  • Nu folosi detergent de geamuri, detergent universal sau detergent de vase
  • Nu freca ecranul laptopului.

Citește și De ce e bine să bagi o lămâie tăiată într-un bol cu apă la cuptor. Este incredibil cât de ușor îl poți curăța dupăCitește și Numărătoarea inversă, cum afli cât mai ai de trăit, în funcţie de data naşterii. Cine va pieri de catastrofe, de boală sau de bătrâneţe