Cum să-ţi faci un portret reuşit pentru profilul de Facebook

Profilul tău de Facebook găzduieşte întreaga ta activitate din ultimii ani, de la realizări profesionale şi împliniri personale. Fiind atât de pestriţ, nu te-ai aştepta ca poza principală pe care o ataşezi profilului să fie atât de importantă!

23 oct. 2014, 21:37
Cum să-ţi faci un portret reuşit pentru profilul de Facebook

Dacă vrei să transmiţi mesajul corect cunoscuţilor şi necunoscuţilor care îţi accesează pagina, ar trebui să ştii cum să îţi alegi imaginea potrivită pentru profilul de Facebook.

De ce este atât de importantă fotografia de profil?

Este foarte posibil ca Facebook să nu fie singurul site de socializare unde ai un cont. Twitter, LinkedIn, Instagram sunt alte variante, extrem de populare şi ele. Dar, dacă te întrebi care este cel mai de succes şi accesat site de acest tip, Facebook rămâne regele.

Iar toate acestea înseamnă, automat, că informaţiile, inclusiv imaginea de profil, pe care le treci aici ajung sub ochii unui număr deloc mic de oameni, de la aceia cu care nu vei schimba o vorbă niciodată până la profesionişti care ţi-ar putea schimba cursul carierei.

Aşadar, deşi poate că postezi pe Facebook şi o mulţime de înformaţii care nu au legătură cu viaţa ta profesională, profilul îţi poate influenţa cariera – şi probabil o şi face – mai mult decât crezi. Fapt care determină importanţa alegerii unei fotografii de profil cât mai reuşite – şi a gestionării atente a întregului cont, în acelaşi timp.

Acestea fiind spuse, ce anume ar trebui să ai în vedere când îţi alegi fotografia pentru profilul de Facebook? Iată câteva idei orientative:

Optează pentru o imagine-portret

În primul rând, trebuie să te hotărăşti care este mesajul pe care vrei ca fotografia – şi, odată cu ea, întregul profil – să îl transmită. Cum te poţi decide rapid? Gândeşte-te la părerea pe care ţi-o formezi tu atunci când ochii îţi pică peste diferite tipuri de imagini – de profil sau nu. Apoi, în funcţie de acestea, concepe-ţi strategia pentru propria fotografie.

Dacă vrei să te asiguri nu doar că vei transmite un mesaj pozitiv, dar şi că imaginea ta va fi bine receptată şi de aceia care îţi vizualizează profilul în (posibil) interes profesional, alege să îţi ilustrezi profilul de Facebook cu o imagine-portret. Nu trebuie să fie neapărat una realizată de un fotograf profesionist, din contră: imaginea trebuie să pară cât mai naturală şi mai puţin forţată. În acest sens, nu uita să zâmbeşti – un chip prietenos este unul atractiv din start (din toate punctele de vedere)!

Alege vestimentaţia potrivită

Chiar dacă fotografia de profil nu dezvăluie prea multe din ţinuta pe care o porţi, nu înseamnă că poţi lăsa vestimentaţia la voia întâmplării. Ideal ar fi să eviţi fotografiile în care porţi haine decoltate, sport sau neîngrijite. Cea mai sigură variantă este o ţinută semi-formală, de zi, neapărat curată şi îngrijită, eventual cu un mic accesoriu în zona gâtului.

Şi fiindcă şi el este foarte important, nu uita de machiaj: evită make-up-ul strident, nepotrivit unei ţinute de zi.

Citeşte mai mult pe eva.ro