Cum să-ţi menţii sistemul limfatic sănătos

Pentru a te bucura de o viață sănătoasă trebuie să ții cont de buna funcționare a celor două mari circuite din organismul uman și anume sistemul circulator și sistemul limfatic.

22 nov. 2017, 07:37
Cum să-ţi menţii sistemul limfatic sănătos

Dacă până acum te gândeai cum să faci ca să îți îmbunătățești circulația sagvnină astfe încât să nu te mai confrunți cu extremitățile reci, simptom al unei circulații periferice deficitare, trebuie menționat că și sistemul limfatic joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății tale.

Fiind recunoscut și sud denumirea de „cel de-al doilea sistem circulator”, sistemul limfatic ajută la distribuirea nutrimenților în organism, dar mai presus de toate ajută la detoxifierea și eliminarea impurităților. 

Având pe alocuri o acțiune asemănătoare cu cea a sângelui, cu marea diferență că sistemul limfatic nu are nici un fel de pompă care să îl mențină activ, așa cum se întâmplă în sistemul cardiovascular.

Motiv pentru care, dacă vrei să nu fii afectat de funcționarea sa necorespunzătoare este bine să iei măsuri.

Mișcarea este necesară

Oboseala de peste zi te face să rămîi acasă după ce ajungi de la servici? Foarte rău, pentru că ai nevoie să elimini în permanență tot ce este nociv în corpul tău. Toxinele și ami ales impuritățile de la nivelul ficatului și al rinichilor.

Cu cât este mai sănătos și activ organismul tău cu atât mai ușor se va curăța și va funcționa mai bine. Motiv pentru care sportul nu ar trebui să lipsească din viața ta.

În caz contrar, dacă nu ajuți sistemul limfactic să funcționeze corespunzător, te poți confrunta cu apariția ganglionilor inflamați, aspect ce va contribul la o serie de probleme de sănătate.

Nu uita să te hidratezi corespunzător

O altă modalitate de a contribui activ la sănătatea sistemului limfatic este aceea de a te hidrata corespunzător, astfel ajuți organismul să fie lubrifieze corespunzător sistemul limfatic și să elimine toate impuritățile.

În plus, un sistem limfactic activ te va ajuta să scapi și de țesutul adipos, facilitând astfel procesul de slăbire.

Concentrează-te pe respirație

Deși este o acțiune normală care nu ar avea nevoie în mod neaparat de un efort suplimentar din partea ta, respirația trebuie efectuată corect.

Stresul și grijile cotidiene te pot face să nu respiri corespunzător, astfel că din când în când oprește-te din tot ce faci și apelează la câteva exreciții de respirație.

Respiratul cu cât este mai adânc cu atât mai mult oxigen îi vei oferi organismului și astfel sistemul limfatic va distribui mult mai bine atât nutrimenții cât și eliminarea toxinelor.

Află ce plantă alină durerile menstruale AICI