Cum să-ţi speli părul corect ca să nu-ţi cadă şi să fie sănătos

Frumusetea si sanatatea parului incepe de la spalarea acestuia. Nu ignora nicio etapa din ingrijirea corecta si invata cum sa iti speli eficient parul, pentru ca acesta sa arate impecabil, sanatos si stralucitor.

19 mai 2015, 06:05
Cum să-ţi speli părul corect ca să nu-ţi cadă şi să fie sănătos

Samponul

Nu folosi orice sampon iti pica in mana. Alege un sampon potrivit tipului tau de par: normal gras, uscat, subtire, electrizat sau colorat. Trebuie sa faci acest lucru pentru ca ingredientele active din sampon sa actioneze in functie de tipul folicului capilar.

Spala-te corect
Parul gras

Parul gras inseamna o productie prea mare de sebum, care irita scalpul. Ce trebuie sa faci este sa iti speli parul in mod regular, dar cu delicatete, incarcand sa nu iriti si mai mult pielea capului. La fiecare spalare, maseaza usor scalpul, pentru a elimina impuritatiile de la baza firului de par si pentru a regla pH-ul pielii.

Parul uscat

Parul uscat inseamna ca organismul tau nu produce suficient sebum, ceea ce determina deschiderea foliculilor, iar firul de par devine aspru, in loc sa fie moale. In acest caz, scalpul tau are nevoie de hidratare, la fel ca si firul de par. Foloseste masti hidratante, balsam pe lungimea firului de par, si uleiuri hranitoare (ulei de masline, ulei de cocos), pentru scalp.

Citeste mai mult pe lyla.ro