De obicei, oamenii sunt furiosi dupa ce au fost raniti sau se simt vulnerabili. Iar furia ofera puterea de a intoarce lovitura. In momentul in care o persoana raneste un alt semen sau cand vulnerabilitatea se transforma in furie, subiectul nu se mai simte neajutorat. Furia ii ajuta pe oameni sa raspunda la amenintari, sa atace si sa sa apere atunci cand cineva vrea sa-i raneasca. Insa, furia este foarte periculoasa pe organismul tau.
Nivelul adrenalinei si al tensiunii arteriale atinge cote anormale. In plus, un om furios poate rani pe cineva sau poate face ceva ce va regreta mai tarziu. Tocmai de aceea, este important sa stii cum sa stapanesti furia. Mai jos prezentam 10 sfaturi care te vor ajuta sa te controlezi astfel incat sa nu mai fii niciodata subjugat de furie:
Poate parea un cliseu, insa numara pana la 10 inainte sa reactionezi la un anumit stimul. O alta optiune este sa parasesti „campul de lupta” pentru o perioada de timp astfel incat sa-ti poti stapani temperamentul.
Calmeaza-te. Respira adanc. In timp ce expiri, imagineaza-ti ca toata furia acumulata iese afara pe nas si pe gura. Elibereaz-o si simte-te liber. Repeta exercitiul pana cand te vei simti linistit. Apoi vizualizeaza-te intr-un loc unde te simti fericit, calm si relaxat. Poate fi vorba despre o plaja, o gradina oriunde ti-ar placea sa te afli. Imagineaza-te acolo in timp ce respiri calm. Facand asta nu-ti va mai fi greu sa obtii pacea interioara.
Nimic nu vindeca mai usor ranile emotionale decat iertarea persoanei care ti le-a produs in trecut. Este nesanatos sa te torturezi zilnic cu amintirile neplacute cauzate de actiunile altor persoane. Chiar si daca ai pierdut ceva important merita sa-ti sacrifici sanatatea si stilul de viata? Bineinteles, ca nu.