Cum să treci de depresia de toamnă. Sfaturi de care trebuie să ţii cont ca să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit

Schimbările de anotimp îți pot afecta negativ stările de spirit, însă dacă te cunoști bine și cunoști simptomele vei putea să previi așa numită depresie de toamnă.

23 oct. 2018, 13:48
Cum să treci de depresia de toamnă. Sfaturi de care trebuie să ţii cont ca să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit

Conform specialistilor, depresia de toamna apare in perioada de tranzitie si este practic un raspuns al organismului la schimbarile medio-ambientale care altereaza bioritmul si ciclul veghe-somn.

Astfel, pentru a depasi cu bine aceasta perioada este indicat sa te expui zilnic la soare, cel putin zece minute, iar indicat este sa faci asta la primele ore ale diminetii.

Nu uita de sport. Nimic nu se compara cu starea de bine data de exercitiile fizice, motiv pentru care iti recomandam sa mergi la inot, sa faci jogging ori chiar sa te duci la sala. Daca n-ai timp, mergi cat mai mult pe jos ori urca scarile.

Ca sa eviti oboseala si pentru a te adapta la orele diurne, dormi cel putin opt ore pe noapte. Evident, consuma fructe si legume, pentru a-i conferi organismului tau aportul de vitamine si minerale de care are nevoie, potrivit lyla.ro.

Petrece cat mai mult timp alaturi de cei dragi pentru a te incarca cu energie pozitiva.

De asemenea, este indicat sa te hidratezi corespunzator, sa te relaxezi uitandu-te la un film sau sa citesti o carte buna pentru a evada din cotidian.