Cum să treci şi să nu plăteşti niciun fel de TAXĂ PE PODUL de la CERNAVODĂ

Maşinile cu numere provizorii care tranzitează podul de la Feteşti nu pătesc taxă. Pentru maşinile cu numere de înmatriculare străine, taxa se poate plăti doar în benzinăriile acceptate. 

06 mai 2015, 11:06
Cum să treci şi să nu plăteşti niciun fel de TAXĂ PE PODUL de la CERNAVODĂ

Pentru maşinile cu numere provizorii (roşii) nu se plăteşte taxa de trecere a podului de la Cernavodă, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), scrie promotor.ro. Totodată, pentru maşinile cu numere de înmatriculare străine, taxa se poate plăti doar în benzinăriile acceptate.

Citeşte şi Peste 37.600 din maşinile care au trecut podul de la Feteşti în minivacanţa de 1 Mai au plătit taxa electronic

Conform informaţiilor publicate de CNADNR, taxa de pod se poate plăti prin SMS la numărul 7577 sau în benzinăriile Petrom, OMV, Rompetrol şi MOL. 

Citeşte şi NOUL sistem de taxare pe autostrada Bucureşti-Constanţa, introdus de la 30 de aprilie

„Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale din România că începând cu data de 30.04.2015 plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunăre între Fetești și Cernavodă se realizează prin intermediul SIEGMCR (sistemul informatic de emitere gestiune și monitorizare a rovinietei). Astfel, tariful poate fi achitat la distribuitorii autorizați (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) și prin SMS la numărul 7577 (număr disponibil în rețelele de telefonie mobilă ORANGE ROMÂNIA, VODAFONE ROMÂNIA, TELEKOM MOBILE și RCS&RDS)”, se arată în comunicatul CNADNR.

Astfel, în minivacanţa de 1 mai, în perioada 30.04.2015, ora 00:00 – 03.05.2015, ora 23:59 prin secțiunea stației de taxare au trecut un număr de 62.552 vehicule din care:

-37.676 vehicule au tranzitat stația de taxare pe benzile „etarif”
-24.876 vehicule au tranzitat stația de taxare prin secțiunea de taxare manuală.