Cum se apără Arhimandritul Nikita de la Eparhia Cernăuților, după ce a fost găsit în lenjerie intimă alături de un minor VIDEO

Arhimandritul Nikita de la Eparhia Cernăuților și Bucovinei și un tânăr de 17 ani care cântă în corul local au fost găsiți în lenjerie intimă, chiar în camera ierarhului, în urma unor percheziții.

28 nov. 2022, 09:03
Cum se apără Arhimandritul Nikita de la Eparhia Cernăuților, după ce a fost găsit în lenjerie intimă alături de un minor VIDEO

Arhimandritul Nikita, pe numele lui Andri Storojuk, și un tânăr de 17 ani care cântă în corul local au fost găsiți în chiloți în camera ierarhului în urma unor percheziții făcute la Eparhia Cernăuților și Bucovinei.

În timpul perchezițiilor la Eparhia Cernăuților și a Bucovinei a Bisericii Ortodoxe Ucrainene- Patriarhia Moscovei, un băiat de 17 ani a fost găsit în lenjerie intimă în camera secretarului eparhiei, Arhimandritul Nikita Storojuc, au anunțat surse din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei, potrivit serviciului în limba rusă al BBC.

Perchezițiile care au durat aproximativ 12 ore au vizat destructurarea propagandei rusești de pe teritoriul ucrainean.

Arhimandritul Nikita a postat ulterior pe rețelele sociale o filmare în care susține că totul ar fi fost de fapt o înscenare.

Reacția Arhimandritului Nikita

„La ora 7 dimineața, reprezentanții SBU au spart ușa, strigând și amenințând, au scos fiecare angajat al diecezei din camerele lor, i-au obligat să se dezbrace și să pună mâinile pe perete. Mă așteptam să fiu împușcat. Dar ne-au fotografiat doar din spate, Acestea sunt darurile pe care fiecare creștin ortodox din Ucraina le poate primi dacă crede în Dumnezeu și nu vrea să renunțe la credința ortodoxă, credința părinților și străbunicilor lor”, a spus Andri Storojuk.

#жартиСБУ
Я очікував що вони всіх нас застрелять – а вони змусили роздягнутися, покласти руки на стіни і фотографували

Архимандрит Никита розповідає про подарунок від СБУ в честь призначення його єпископом на Івано-Франківську кафедру.

„Всі знають, що мене призначили архієреєм у Івано-Франківську єпархію на минулому синоді УПЦ. Ми чекали на подарунок від СБУ. Але цей був справжній сюрприз.

О 7й ранку представники СБУ виломали двері, криками і погрозами, вивели кожного співробітника єпархії зі своїх кімнат, примусили роздягтися, і покласти руки на стіну. Я очікував що мають застрелити. А вони лишень нас фоткали зі спини”.

Ось такі подарунки може отримати кожен православний християнин в Україні, якщо він вірить в Бога і не хоче зректися Православної Віри, віри своїх батьків та прадідів.

Posted by Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ on Friday, 25 November 2022

 

Reacția autorităților

„Ca urmare a acțiunilor de investigație, ofițerii de poliție au descoperit documente care confirmă prezența cetățeniei ruse în conducerea structurilor eparhiale. De asemenea, a fost expusă corespondența liderilor diecezani cu curatorii lor de la Moscova, în care aceștia primesc „metodologie” cu privire la „particularitățile” desfășurării liturghiilor bisericești după invazii la scară largă”, potrivit comunicatului transmis de SBU.

În noiembrie, SBU a desfășurat o serie de activități de contraspionaj în cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene – Patriarhatul Moscovei.

Astfel, în 22 noiembrie au avut loc percheziții la mânăstirea Lavra Peșterilor Kiev, Mănăstirea Sfânta Treime Koretsky și în incinta Sarnensko-Polyska, potrivit G4Media.

Conform anchetatorilor, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ruse au primit sarcina de a dezinforma cu privire la situația socio-politică din Ucraina și la situația de pe front. În special, preoților Bisericii Ortodoxe Ucrainene li s-a cerut să nege agresiunea armată a Rusiei, să vorbească despre presupusa opresiune a „Bisericii Moscovei” etc.