Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori

Zilele acestea, furnizorii de energie electrică trimit către clienți facturile pentru luna aprilie, calculate după noile reguli de plafonare. România TV îţi explică cum trebuie să citeşte factura și cum poţi vedea dacă ai beneficiat de plafonare.

24 mai 2022, 14:20
Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori

Reprezentantul ENEL a explicat pentru publicul România TV o factură la energie electrică pentru un apartament cu trei camere pentru perioada 1 – 30 aprilie 2022. Consumul este de 246 kw/h.

Citeşte şi: Engie măreşte preţul la gaze. Românii au început deja să primească notificări cu noua ofertă

„Acum de la 1 aprilie 2022, clienţii beneficiază doar de plafonare. Plafonarea este acordată pe baza istoricului de consum din 2021.

Noua schemă cuprinde trei categorii de clienţi. În prima categorie sunt clienţii care au consum între 0 şi 100 kw/h pe lună. Pentru aceştia vom avea plafonare la 0.68 lei pe kw/h.

A doua categorie de clienţi este cea care consumă între 100 şi 300 kw/h pe lună. În cazul acestora avem plafonare la 0,8 lei.

A treia categorie, clienţii care au peste 300 kw/h medie de consum lunar pe anul trecut, nu beneficiază de plafonare”, a explicat reprezentantul Enel.

Citeşte şi: Cine sunt românii care vor primi bani mai mulţi la salariu de la 1 iunie. În ce condiţii pot primi 200 lei în plus