Cum se face şi cât costă CASA CARE SE CONSTRUIEŞTE ÎNTR-O ZI GALERIE FOTO

O echipa de designeri din SUA se afla in spatele proiectului Pallet House, o idee inovatoare cu ajutorul careia milioane de case pentru refugiati, sinistrati si nu numai ar putea fi construite intr-o singura zi.

24 iul. 2014, 09:58

In urma cu cativa ani, I-Beam Design a avut ideea Pallet House Project, inspirat de o statistica surprinzatoare: 84% (peste 33 de milioane) dintre refugiatii fara un acoperis deasupra capului la nivel mondial ar beneficia de o locuinta in situatia in care cantitatea de paleti de lemn produsa intr-un an in SUA ar fi folosita la ridicarea unor case pentru acestia, scrie casa.acasa.ro.

Citeşte şi Aşa ceva nu s-a mai văzut. Casă de sticlă, construită în jurul unui copac, în mijlocul pădurii GALERIE FOTO

Casa din paleti de lemn este o locuinta simpla, ieftina, ce poate fi construita in mai putin de o zi, conform spuselor designerilor americani. Acestia pun la dispozitia doritorilor, pe site-ul I-Beam Design, o varietate de planuri de constructie pentru astfel de case din paleti de lemn, adaptate nevoilor fiecarei familii in parte (dimensiuni, structura etc.), contra sumei modice de 75 de dolari.

Odata procurat planul de constructie, casa va putea fi ridicata in cel mai scurt timp, cu ajutorul paletilor din lemn si a unor unelte minime. Designerii pun la dispozitia doritorilor si instructiuni detaliate de asamblare, astfel incat locuinta sa poata fi construita de oricine, fara a fi necesare cunostinte de tamplarie.

Citeşte şi Un container de transport marfă, transformat într-o casă de vis GALERIE FOTO

La amenajarea ei, sustin designerii, pot fi folosite si alte materiale, precum foliile de plastic sau alte obiecte similare. In plus, cei care opteaza pentru o casa din paleti de lemn nu trebuie sa se teama de frigul iernii: locuinta poate fi izolata termic si prevazuta cu sistem de incalzire.

Chiar daca, initial, Pallet House Project a fost gandit pentru a le fi de folos sinistratilor si refugiatilor, casa din paleti de lemn poate fi o idee excelenta pentru oricine isi doreste o locuinta aparte, o casuta de vacanta sau una ridicata in curtea ori gradina casei proprii, in care micutii sa se desfasoare dupa bunul plac.