Cum se îndrăgostesc bărbaţii. Află care sunt cele şapte stadii ale iubirii

Iubirea este un sentiment pe care il traim cu totii la un moment dat, indiferent de sex, insa felul in care ne indragostim este o experienta complet unica.

07 ian. 2015, 17:24
Cum se îndrăgostesc bărbaţii. Află care sunt cele şapte stadii ale iubirii

Atunci cand noi femeile ne indragostim, simtim cum explodam de fericire si pur si simplu nu ne putem abtine sa tastam in continuu mesaje siropoase. Oricine a trecut la un moment dat prin aceasta experienta, sigur a observat ca pentru barbati lucrurile stau putin diferit. Dar cum se indragostesc barbatii si ce trece cu adevarat prin mintea lor?

In cazul lor, sentimentul de iubire nu-si face aparitia decat dupa o perioada. In timp ce femeile simt afectiune de indata ce cunosc un barbat care le place, mintea barbatilor functioneaza diferit. Iata care sunt cele sapte stadii ale iubirii pentru barbati, potrivit unica.ro.

Stadiul 1 – Aprecierea

In primul stadiu este vorba doar despre atractie fizica. Barbatii sunt oarecum superficiali cand vine vorba de atractie. In timp ce femeile se pot indragosti dupa prima conversatie, barbatii sunt atrasi doar de aspectul fizic al unei femei si atat.

Desigur, fiecare barbat are preferintele lui personale – poate fi vorba de chipul tau, picioarele tale, zambetul tau sau felul in care iti treci mainile prin par atunci cand vorbesti cu el. E posibil chiar sa nu stie exact ce anume ii place la tine, insa atractia o va simti.

Stadiul 2 – Infatuarea

Barbatii apreciaza multe femei. Incearca tot timpul sa fure priviri sau sa le atraga atentia, insa nu intotdeauna cu succes, fie pentru ca nu se straduiesc suficient sau pentru ca femeile nu sunt interesate. Stadiul infatuarii este cel in care barbatii flirteaza.

Un barbat poate aprecia multe femei, dar nu se indragosteste de toate. Daca apreciaza o femeie si doreste sa o curteze, intra in stadiul doi, cel al infatuarii.

Un barbat poate flirta in diferite moduri, insa daca tu nu-i accepti avansurile, cel mai probabil va uita de tine si va trece la curtarea unei alte femei pe care o considera atragatoare. E usor pentru el sa treaca de la o femeie la alta acum deoarece va mai trece prin cateva stadii pana sa se hotarasca sa se indrgosteasca.

Stadiul 3 – Atractia

Daca o femeie atragatoare raspunde avansurilor unui barbat, acesta intra in stadiul atractiei. Pana acum, barbatul putea sa treaca de la o femeie la asta fara niciun regret, chiar daca era respins. Nu s-a straduit prea mult sa-ti castige interesul si nu s-a indragostit inca, astfel ca respingerea nu l-a afectat.

Dar daca ii arati ca te intereseaza sau daca el presupune ca avansurile sale au gast un raspuns in tine, trece in stadiul atractiei. Acum decide sa te faca sa il placi.

Stadiul 4 – Impresionarea

Desi a ajuns deja in stadiul patru, este departe de a se fi indragostit. Acum, tot ce vrea este sa te faca sa-l placi. Isi pune pe tava toate atuurile, te invita la cina si chiar iti ofera cadouri pentru a te face sa il placi. Nu este indragostit, dar vrea sa iasa ceva bun din timpul petrecut cu tine.

Stadiul 5 – Convingerea

Daca a trecut cu succes prin stadile anterioare, incepe sa se intrebe daca nu cumva e ceva mai mult la mijloc. Dar, in loc sa se indragosteasca, este mai degraba interesat de a te face pe tine sa te indragostesti de el.

In acest stadiu poti fi sigura ca te place cu adevarat si ca vrea sa se vada cu tine in continuare, insa nesiguranta il chinuie si nu se va linisti pana nu este sigur ca il placi.

Acest stadiu este cel mai des intalnit in cazurile cand se indragosteste de o prietena. Daca iti este prieten, nu poate incerca sa te impresioneze cu cadouri sau invitatii la cina, insa se da peste cap pentru a te face sa il placi. Ceea ce-l macina cel mai tare este cum sa te faca sa iesi cu el in oras, si doar cu el.

Stadiul 6 – Reafirmarea

Daca te convinge si te face sa te indragostesti de el, e un om fericit. Ii place incotro se indreapta lucrurile. Pana acum, insa, a fost mai preocupat de a te face pe tine sa il placi pe el, nu s-a intrebat niciodata cu adevarat daca te place si daca chiar vrea cu sa aiba o relatie cu tine. Doar dupa ce simte ca te-ai indragostit de el isi pune cu adevarat intrebarea: vreau sau nu vreau sa am o relatie serioasa cu ea?

Stiu, pare egoist din parea lui, dar asa sunt barbatii – inainte actioneaza si abia apoi isi pun intrebari. Evolutia i-a inzestrat cu acest mod de gandire pentru a se asigura ca perpetueaza specia – procreeaza, nu-ti pierde timpul cu detaliile.

Acum ca te-ai indragostit de el, poate in sfarsit sa cantareasca cu adevarat relatia. Simte ceva pentru tine? Va fi fericit cu tine? Esti femeia pe care si-o doreste sau de care are nevoie?

Stadiul 7 – E gata sa iubeasca

Daca un barbat e cu adevarat convins ca te place si vrea sa fie cu tine, intra in stadiul final, acela al iubirii. Pe de alta parte, daca nu este convins ca esti perechea potrivita pentru el, poate incepe sa te evite si isi pierde interesul din cauza ca e confuz.

Te-ai intalnit vreodata cu un barbat super care a inceput sa devina indiferent dupa o perioada? Sau, mai rau, a incetat complet sa te mai caute? Ei bine, acum stii de ce.

Cum intorci jocul in favoarea ta

Modul in care barbatii se indragostesc e cu adevarat enervant, nu crezi? Si cel mai rau este sa stii ca are nevoie ca tu sa te indragostesti de el inainte sa se gandeasca sa aiba o relatie cu tine, dar nu prea ai ce face in aceasta privinta. Nici el nu are.

Dar daca esti hoarata sa-l faci sa se indragosteasca de tine, e timpul sa intri si tu in joc si sa intorci lucrurile in favoarea ta. Nu face evident faptul ca il placi inca de la inceput. Pozeaza in femeia greu de cucerit. Il va face sa munceasca mai mult pentru a-ti castiga dragostea si, cand o va face, nu va mai dori sa te lase sa pleci, tocmai pentru ca s-a chinuit atat de mult sa te prinda. Daca vrei sa-i castigi inima si sa te doreasca, tine minte intotdeauna sa-l faci sa munceasca pentru afectiunea ta.