Cum se înfaşă CORECT un bebeluş

Cum se infasa CORECT un bebelus. Infasatul este una dintre abilitatile-cheie pe care va trebui sa ti le dezvolti ca parinte. Pe scurt, e vorba de o tehnica speciala de invelire a bebelusului intr-o patura sau intr-un scutec, in asa fel incat micutul sa beneficieze de caldura si de siguranta.

11 iul. 2019, 08:18
Cum se înfaşă CORECT un bebeluş

Infasatul este una dintre tehnicile de calmare la care poti recurge cand bebe are colici. Poti folosi metoda si cand doresti sa il adormi mai repede sau sa-l linistesti din plans. Pentru ca sta bine „impachetat”, bebelusul e protejat de reflexul de tresarire. Acesta este principalul motiv pentru care bebelusii se trezesc din somn. De asemenea, infasatul ii ofera caldura de care bebelusul are nevoie.

Cum se infasa CORECT un bebelus. Avantajele infasatului

Daca urmeaza sa devii mamica, probabil ca nu vei pleca din maternitate fara ca o asistenta sa te invete cum sa-ti infesi micutul. De altfel, aceasta tehnica este recomandata cu precadere in primele zile de viata ale bebelusului, ca sa poata sta la caldura pana cand i se echilibreaza temperatura corpului.

Inainte de a-ti infasa micutul, asigura-te ca nu ii este foame si ca abia a fost schimbat, pentru ca altfel iti va fi greu sa-l „despachetezi” ca sa-i pui un scutecel nou. Infasatul te va ajuta sa calmezi bebelusul cand este supra-stimulat sau cand are nevoie sa simta din nou protectia si apropierea de care avea parte in burtica.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.