Cum se păstrează corect laptele, pâinea, fructele și brânzeturile în frigider. Joseph Hadad aruncă bomba despre greșeala majoră pe care o fac oamenii

Risipa alimentară este una dintre principalele problemele cu care se confruntă omenirea, iar pentru a o eradica este necesar să se respecte câteva reguli de bază privind depozitarea alimentelor.

07 aug. 2023, 09:57
Cum se păstrează corect laptele, pâinea, fructele și brânzeturile în frigider. Joseph Hadad aruncă bomba despre greșeala majoră pe care o fac oamenii
Cum se păstrează corect laptele, pâinea, fructele și brânzeturile în frigider.

Cum se păstrează corect laptele, pâinea, fructele și brânzeturile în frigider. Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum să depozitezi eficient și corect anumite alimente de bază, astfel încât acestea să nu se strice și să eviți risipa alimentară.

Citește și Chef Hadad dezvăluie secretul. Cum se păstrează cel mai bine vinetele pentru a obține o salată delicioasă

Cum se păstrează corect laptele, pâinea, fructele și brânzeturile în frigider

„Pâinea se păstrează în cameră în pungi de hârtie, învelită într-un șervet de bumbac sau în cutiile de pâine speciale, nu în pungi de plastic, pentru că acestea vor crește umiditatea internă a pâinii și o vor face să mucegăiască. Pe de altă parte, dacă vreți să o păstrați în frigider sau congelator, atunci umiditatea este necesară, așa că pungile de plastic sunt și ele necesare. În plus, împiedică mirosurile din mediu să intre în pâine. La congelator, cel mai bine este să păstrați pâinea gata feliată, astfel încât să scoateți la decongelat fix atâta cât aveți nevoie. Regula de păstrare se aplică și altor produse de panificație și patiserie”, a scris chef Joseph Hadad. 

În ceea ce privește laptele, există o greșeală majoră pe care foarte mulți oameni o fac și care poate afecta destul de mult produsul. Joseph Hadad a dezvăluit care este spațiul în care ar trebui mereu să depozitezi acest produs, pentru a nu se altera rapid.

„Laptele, mai ales cel nepasteurizat, cu termen scurt de garanție, trebuie ținut în ambalajul original, în fundul frigiderului, nu pe ușă, pentru că deschiderile frecvente ale acesteia fac temperatura să fluctueze și să permită dezvoltarea bacteriilor. Se poate și congela, însă își schimbă textura, iar decongelarea trebuie făcută neapărat în frigider, chiar dacă durează mai mult”, a mai spus renumitul chef.

Totodată, unele dintre alimentele care se strică cel mai rapid sunt fructele și legumele. Însă, trebuie să știi că sunt și aici câteva trucuri utile prin care le poți salva viața zile în șir, pentru a te bucura cât mai mult de prospețimea lor.

„Frunzele (salată, spanac, etc) se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie și se pun în pungi de plastic sau în vase de inox. Un alt truc este cel de a le păstra în vase cu apă, apă ce se schimbă o dată la două zile.

Merele, dacă doriți să le păstrați pentru mai multe săptămâni, puneți-le în sertarul de legume al frigiderului, cu prosoape de bucătărie umezite deasupra, astfel încât să nu se deshidrateze.

Cartofii se păstrează cel mai bine în spații întunecoase și reci, dar cum nu toată lumea are beciuri, atunci țineți-i în cele mai răcoroase locuri din casă, în cutii de carton închise și nu împreună cu ceapa, pentru că aceasta va favoriza umiditatea, ceea ce va grăbi procesul de degradare”, a mai spus el.

Mai mult, bucătarul a oferit câteva trucuri excelente pentru depozitarea corectă a brânzeturilor care sunt de mai multe feluri.

„Brânza se păstrează în folie de plastic, dacă vorbim de cea tare, tip cașcaval, și în vase închise etanș, dacă vorbim de cea semi-moale (telemea) sau moale (Brie), cu cât mai puțin contact cu aerul. Dacă o brânză tare a prins mucegai, atunci acesta trebuie îndepărtat cu un strat gros din brânză, însă interiorul se poate mânca fără probleme. Brânzetuile moi, însă, odată atinse de mucegai, nu mai sunt bune de mâncat.”, a mai spus Hadad.

Citește și Joseph Hadad, despre capcanele pe care trebuie să le eviți atunci când comanzi un burger la restaurant: „Pot strica o masă perfectă și gustoasă”