TAXA AUTO. Cum se pot recupera banii mai repede. Ce trebuie să faci

Publicat: Vineri, 11 Ianuarie 2019 10:33 // Actualizat: Vineri, 11 Ianuarie 2019 10:33 // Sursa: romaniatv.net

Românii sunt îndemnați să ia măsuri pentru a-și recupera cât mai repede banii pe taxa auto. Guvernul a stabilit să prelungească restituirea sumelor până la 30 iunie 2019.

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, joi, că îi îndeamnă pe românii care aşteaptă recuperarea banilor pe taxa auto şi au o hotărâre judecătorească definitivă să execute ANAF, inclusiv să solicite poprirea conturilor, scrie mediafax.ro. "În timp ce în guvernarea PSDragnea curge "lapte şi miere" cum ne informează premierul "devastat" al României, Viorica Dăncilă, zeci de mii de români aşteaptă încă recuperarea banilor din taxa auto. Îi îndemn pe cei care au hotărâri judecătoreşti definitive sa se adreseze unui executor judecătoresc şi să execute ANAF, inclusiv să solicite poprirea conturilor.

Citeşte şi TAXA AUTO 2019. Lovitură pentru cei cu maşini second-hand. Taxă de 2.000 euro pentru poluare. Un milion de români, afectaţi

Toţi cei care urmau să primească contravaloarea taxei auto în septembrie 2018 au fost amânaţi la plata pana la 1 iulie 2019", a afirmat Florin Roman, printr-un comunicat de presă. Liberalul a adăugat că ministrul Finanţelor oferea asigurări că sumele vor fi plătite până la sfârşitul anului precedent. Deputatul PNL reaminteşte că o solicitare expresă în acest sens a fost făcută de către Comisia Europeană, însă acţiunea lui Eugen Teodorovici a rămas la nivelul de promisiune. „Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, dădea asigurări ca toate aceste sume vor fi plătite până la sfârşitul anului. Numai ca PSDragnea a golit visteria ţării şi nu au mai fost bani pentru plata contravalorii taxei auto, o altă promisiune electorală a PSDragnea rămasă neonorată. Deşi Comisia Europeană a solicitat expres finalizarea plăţilor până la sfârşitul anului trecut, ministrul finantelor publice a rămas doar la stadiul de promisiune, iar apoi a decis o prorogare. Chiar dacă plăţile vor începe la 1 iulie, pana la momentul încasării efective de către toţi beneficiarii vor trece încă cel puţin 6-9 luni", a conchis Florin Roman.

Guvernul a stabilit să prelungească restituirea banilor din taxele auto până la 30 iunie 2019. Aşadar, fie că vorbim despre taxa specială auto, despre cea pe poluare ori despre cea pentru emisiile poluante, titularii îşi vor primi banii înapoi cu o întârziere de până la o jumătate de an faţă de termenul iniţial. Iar în cazul timbrului de mediu, termenul de restituire a fost extins cu trei luni.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 ian 12:11
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Ce e valabil in Brandenburg nu e valabil si in Sachsen,e alt Land,adica e ca si cum nu ar fi tot in Germania ci in alta tara. Happy so cs so cosa imi da bunica Ortansa.
1
EUR
4.7612
RON
26 May
noapte 13 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H