Cum se pregătește Ucraina pentru scenariul în care SUA și-ar retrage ajutorul militar: ”Mijloacele de atac pe care le producem uimesc lumea”

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei (NSDC), Alexei Danilov, a spus ce va face Ucraina în condițiile unei reduceri a ajutorului militar din partea Statelor Unite, relatează „Voice of America”.

27 dec. 2023, 18:27
Cum se pregătește Ucraina pentru scenariul în care SUA și-ar retrage ajutorul militar: ”Mijloacele de atac pe care le producem uimesc lumea”

Danilov și-a exprimat încrederea că Ucraina va primi un nou pachet de ajutor militar din partea Statelor Unite. El crede că parlamentarii americani vor reveni la votul pe această temă în ianuarie.

„În ceea ce privește procesul politic din Statelor Unite, acolo este democrație. Există norme și reguli care trebuie respectate”, a spus el.

Secretarul Consiliului Național de Securitate a fost întrebat dacă Ucraina are un plan „B” în cazul în care nu primește un pachet de ajutor din partea Statelor Unite. Jurnaliştii au fost interesaţi de producția de arme proprii (cartuşe, obuze, drone).

„În ceea ce privește activitatea complexului nostru industrial de apărare, atât de stat, cât și privat, încă de la începutul războiului, acest complex a început să lucreze la capacitate maximă. Avem realizări, nu rămânem în urmă. Mijloacele de atac pe care le producem uimesc lumea”, a adăugat el, potrivit Ziare.com.

Citește și: VIDEO Cu cât sunt plătiți soldații ruși. Sumele dezvăluite de autorități sunt mult mai mari decât ce se credea

„În anumite țări ale lumii, procesele de producție de arme au loc împreună cu partenerii noștri. Sunt deja mai multe țări, unde are loc producția în comun a acelor componente care sunt necesare pe front”, subliniază el.

Este vorba despre parteneriate ale Ucrainei cu diverși specialiști ai acestor țări, în special, designeri.

„Testele nu se desfășoară în condiții apropiate de luptă, ci direct în luptă. Și armata noastră oferă clar și rapid o evaluare. Avem expertiză de înaltă calitate în aceste chestiuni”, a adăugat el.

Citește și: Zelenski, despre criza cerealelor: „Slavă Domnului, a apărut România inteligentă şi preşedintele României, Klaus Iohannis, m-a ajutat pur şi simplu”