Cum se reziliază contractul de telefonie, internet sau televiziune. Anunţ de la ANCOM

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat, joi, că, înainte de a solicita încetarea unui contract încheiat cu un furnizor de servicii de telefonie, internet sau televiziune, utilizatorii trebuie să verifice condiţiile de încetare din respectivul contract.

25 iul. 2019, 13:11
Cum se reziliază contractul de telefonie, internet sau televiziune. Anunţ de la ANCOM

ANCOM atrage atenţia că utilizatorul trebuie să ţină cont de câteva aspecte, printre care dacă a expirat perioada contractuală iniţială; ce penalităţi i se aplică dacă solicită încetarea contractului, iar perioada iniţială nu a expirat; termenul şi modalităţile în care poate depune o cerere de încetare a contractului, precum şi termenul în care este operată efectiv încetarea contractului.

”Unii furnizori oferă posibilitatea ca solicitarea de încetare a contractului să fie adresată şi telefonic. Cu toate acestea, este mai sigur dacă cererea va fi făcută în scris şi transmisă prin poştă, cu confirmare de primire, sau dacă va fi depusă la un punct de lucru/magazin al furnizorului, iar utilizatorul va cere şi va primi un număr de înregistrare”, se arată în comunicat.

ANCOM atrage atenţia că trebuie luat în calcul şi faptul că, de regulă, furnizorii condiţionează procesarea cererii de încetare de returnarea echipamentelor oferite în custodie/chirie şi de plata unor eventuale datorii.

Totodată, în plus faţă de informaţiile prevăzute în contractele încheiate cu utilizatorii, furnizorii de servicii de telefonie, internet şi televiziune de pe piaţa din România sunt obligaţi să publice pe site-urile proprii, printre altele, informaţii legate de încetarea contractelor încheiate cu utilizatorii, respectând, astfel, Decizia ANCOM nr.158/2015 privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali şi informaţii privind demersurile pe care utilizatorii trebuie să le facă pentru a obţine încetarea contractului.


loading...