Cum se rezolvau subiectele la matematică la Evaluare Națională 2023. Profesor de matematică: Un copil care nu a beneficiat de pregătire suplimentară, nu știu dacă ar putea să atingă nota 8

Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut miercuri proba la matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2023. Profesorul de matematică Alin Muntean a rezolvat subiectele primite de elevi.

21 iun. 2023, 11:43
Cum se rezolvau subiectele la matematică la Evaluare Națională 2023. Profesor de matematică: Un copil care nu a beneficiat de pregătire suplimentară, nu știu dacă ar putea să atingă nota 8

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut proba de matematică a Evaluării Naţionale. S-au înscris 161.500 de copii, dar peste 7.000 dintre ei au absentat la prima probă. Doar două exerciții dintre cele 18 primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică de la Evaluarea Națională 2023 au fost mai puțin abstractizate și au avut elemente care să amintească de aplicabilitatea matematicii în viața reală, scrie Edupedu.ro.

Profesorul de matematică Alin Muntean a declarat că subiectele la matematică de la Evaluarea Națională 2023 au avut !nivel de dificultate puțin mai mult decât mediu”.

”Pentru un copil care nu a beneficiat de pregătire suplimentară, nu știu dacă ar putea să atingă nota 8. Le-a creat dificultăți la începutul startului de la subiectul al doilea, problema cu triunghiul, unde acolo s-a făcut departajarea exact între 6,50 și 7. Într-adevăr geometria a fost o problemă ca de fiecare dată în fiecare an, unde aici se face departajarea între notele 8-9-10.

Citește și: Admitere liceu 2023. AlegLiceu.ro, aplicația care îi ajută pe elevi și părinți să găsească liceul potrivit

Pe subiectul al III-lea, expresia algebrică a fost extrem de ușoară, prima problemă cu sistemul a fost la fel destul de ușoară. Asemănarea iar le-a făcut probleme la geometrie fiind un capitol cu care nu sunt foarte prietenoși, la acea problemă au fost foarte grele și calculele, trebuiau să vadă paralelismul ca să fie ușoară rezolvarea.

Anul trecut a fost mult mai ușor decât acum, acum doi ani la fel. Să comparăm cu ultimii trei ani, ultimii doi îi punem pe baza pandemiei, din punctul meu de vedere cam ăsta trebuie să reflecte nivelul sistemului educațional. Cu alte cuvinte, trebuie să accedem în etapa superioară, doar acei elevi care se pregătesc. Trebuie diferențiată clar metoda de a accede în învățământ liceal.

Nu au fost subiecte care trebuiau predate atunci când a fost greva, cei care au elaborat subiectele au fost atenți la aceste aspecte, preponderent a fost materie de V-VII, ca în fiecare an, partea de geometrie în spațiu nu are o ponedre foarte mare, iar anul acesta nu a fost grea.”, a explicat profesorul Alin Munteanu pentru Euronews.ro.

Citește și: Subiecte matematica la Evaluare Națională 2023. Problemele de la geometrie i-ar putea încurca pe unii elevi

ENVIII_Matematica_2023_var_01_LRO

 

Cum se rezolvau subiectele la matematică la Evaluare Națională 2023

Sursa: Euronews