Cum se simte medicul român care s-a vaccinat de covid. Ce efecte adverse a avut vaccinul

Medicul român în vârstă de 26 de ani, care s-a vaccinat anti-covid, a povestit cum se simte şi care au fost efectele adverse care au apărut după imunizare.

16 dec. 2020, 18:53
Cum se simte medicul român care s-a vaccinat de covid. Ce efecte adverse a avut vaccinul

Cum se simte medicul român care s-a vaccinat de covid. Mihai Papagheorghe este medic rezident în Marea Britanie şi este primul român care s-a vaccinat anti-covid.

„Am primit prima doza a vaccinului acum trei zile. Vaccinul se face în două doze. Ca efecte secundare am avut doar o durere locala in braț, nimic altceva pe deasupra. Eu sunt cunoscut cu astm si atopie, diverse alergii comune, insa nu am facut nicio agravare a acestor alergii, nu am facut nicio reactie. (…)

A doua doza o sa vina pe 9 ianuarie. Am inteles ca efectele secundare sunt mai comune dupa a doua doza, si, in cazul acela, efectele secundare sunt limitate la febra, dureri de cap si oboseala. (…)

S-a facut o campanie de 8 zile in spitalul in care lucrez si s-au vaccinat cam 1.000 de persoane din personalul medical, pe zi, insa pana acum in spitalul meu nu s-a inregistrat niciun efect advers sever”, a spus medicul, potrivit Realitatea Plus. 

Citeşte şi Klaus Iohannis: „Primii români vaccinați anti-Covid vor fi medicii. România va depăși această criză sanitară”

Cum se simte medicul român care s-a vaccinat de covid. Ce efecte adverse pot apărea

„Trebuie ținut cont de faptul ca, pe partea cealalata a balantei, o infectie cu COVID-19 poate sa insemne o insuficienta respiratorie si deces, asa ca efectele adverse mi se par un pret destul de mic plătit pentru imunizare.

În general, din punct de vedere al efectelor adverse, acestea sunt ușoare. S-au inregistrat patru cazuri de efecte severe la vaccin, insa in acele cazuri au fost oameni predispusi, cunoscuti să fi făcut alergii la vaccin in trecut”, a mai precizat medicul.

Reamintim că Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului coronavirus Pfizer/BioNTech pe scară largă și a comandat 40 de milioane de doze, suficient pentru a vaccina, în primă fază,  20 de milioane de oameni. Campania de vaccinare a început în 8 decembrie, iar prima persoană vaccinată a fost o femeie de 90 de ani.