Cum se ţine corect dieta cu lămâie

În sezonul virozelor, o sursă de vitamina C este binevenită. Poți să te vitaminizezi și să scapi de câteva kilograme bune în același timp, fără a te înfometa.

10 oct. 2017, 06:31
Cum se ţine corect dieta cu lămâie

Înainte de a începe orice fel de dietă mai ales aceasta cu lămâie este important să să îți cunoști corpul și să știi care sunt punctele slabe pentru a nu-ți periclita sănătatea.

Lămâile reprezintă una dintre cele mai bune surse de vitamina C, la îndemâna oricui. Îți întăresc imunitatea și contribuie în mod pozitiv asupra digestiei, deoarece poate stimula tranzitul intestinal, eliminând în acest fel o mare parte din toxine. De aici rezultă și reducerea în centimetri a circumferinței taliei.

Dieta cu lămâi a apărut cu aproximativ 50 de ani în urmă, fiind creată de Stanley Burroughs tocmai pentru a ajuta organismul să elimine toxinele și să îmbunătățească activitatea organelor.

Nu o ține mai mult de 10 zile

Dacă te-ai hotorât să urmezi această dietă nu trebuie s-o ții mai mult de 10 zile, timp în care nu este recomandat să consumi nimic solid.

Consumă doar mâncare lichidă de genul supelor cremă, între 6-12 pahare de apă cu lămâie pe zi, ceaiuri cu efect laxativ pentru a stimula curățarea colonului.

În cazul în care ai arsuri de stomac după prima zi din această dietă, este important să te oprești. Prezența acestora este un indiciu clar că trebuie să te oprești.

Ce conține dieta?

Apa cu lămâie ce trebuie consumată pe parcursul zilelor de dietă trebuie preparată prin amestecarea a 2 linguri de suc de lămâie, 300 ml de apă, 2 lingurițe de sirop de arțar și un vârf de cuțit de piper roșu măcinat.

De fiecare dată când simți senzația de foame apelează la acest amestec. Nu uita să te hidratezi și să nu te supui unui efort foarte mare în aceste zile.

Dacă simți nevoie de a consuma și altceva poți să apelezi la un ceai de mentă sau de tei ori păpădie, însă fără a-l îndulci.

Un pas extrem de important în această dietă este administrarea unei cești de ceai laxativ seara înainte de culcare.

Știai că:

…piperul roșu ameliorează angina pectorală?

…același piper roșu poate fi util mai ales în tratamentul diabetului de tip 2?

… în urma unor studii s-a confirmat faptul că toate cremele de piele cu piper roșu sunt de ajutor la alinarea psoriazisului?

… loțiunile cu un conținut de piper roșu sunt de ajutor mai ales pentru durerile de articulații, simptomele neuropatiei dureroase, herpesului, zonei zoster, fibromialgiei și în cazul durerilor post-operatorii?

Află ce boli poți trata cu ajutorul piperului negru AICI