Cum se va răspândi EBOLA până la sfârşitul lunii. HARTA ţărilor care vor fi afectate

Publicat: Miercuri, 15 Octombrie 2014 21:40 // Actualizat: Miercuri, 15 Octombrie 2014 21:41 // Sursa: romaniatv.net

Cazurile de Ebola descoperite în afara Africii de Vest au sporit îngrijorarea cu privire la răspândirea virusului, maladia devenind o chiestiune de stat în mai multe ţări ale lumii. Chiar Barack Obama a anunţat că organizează la Casa Albă o reuniune de urgenţă privitoare la epidemia de Ebola, în timp ce experţii au întocmit o hartă a posibilei răspândiri, în viitorul apropiat.

Cercetătorii de la Laboratory for the Modeling of Biological and Socio-Technical Systems din cadrul Universităţii Northeastern din Boston au calculat rsicul apariţiei unor cazuri de Ebola în mai multe state ale lumii, până la sfârşitul acestei luni.

La realizarea acestor calcule s-a luat în seamă traficul aerian actual, specialiştii adăugând că în cazul în care va fi redus traficul aerian spre şi dinspre zonele deja afectate de epidemie se va întârzia cu doar 2-4 săptămâni răspândirea virusului. Cercetătorii spun totuşi că riscul unei epidemii (mai mult de 10 cazuri) în statele care apar în calculele lor este foarte redus, pentru că măsurile de izolare sunt foarte eficiente.Calculele cercetătorilor de la Laboratory for the Modeling of Biological and Socio-Technical Systems Acestea se pot vedea în tabelul de mai jos.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H