Cum se vede lumea din vârful marilor piramide egiptene FOTO

Un grup de turişti ruşi a aşteptat până s-a închis programul de vizitare al monumentelor din Gizeh, Egipt şi s-a căţărat pe Marile Piramide. Vizitatorii au scăpat de echipele de securitate şi au realizat o sesiune foto din vârful structurilor antice.

25 mart. 2013, 21:29
Cum se vede lumea din vârful marilor piramide egiptene FOTO

Autorităţile din Egipt nu mai lasă oamenii să se caţere pe piramide din anii 1980, însă unii ghizi încă mai duc turiştii pe monumente, contra unor sume de bani. Grupul de ruşi susţine că a ajuns la complexul antic devreme şi s-a ascuns, înainte să îşi înceapă urcarea pe piramidă, la căderea nopţii.

Marea Piramidă de la Giza este cea mai veche dintre cele şapte minuni ale lumii antice şi singura care a rămas aproape intactă. Ea este construită din circa 2,3 milioane de blocuri din calcar şi a fost cea mai înaltă construcție din lume mai mult de 43 de secole, până în secolul al XIX-lea în 1889 când a fost construit Turnul Eiffel. Marea Piramidă avea, la început, 146 metri înălţime  – în ziua de azi mai are doar 138 metri înălțime. Monumentul a fost construit de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2.560 î.e.n. pentru a-i servi drept mormânt.