Cum se vede Planul ministrului Predoiu împotriva drogurilor: Doar săptămâna aceasta, DIICOT a reținut 90 de persoane și a confiscat peste 7 kg de droguri

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a inițiat la începutul lunii septembrie un plan împotriva traficului și consumului de droguri. Scopul acestuia este destructurarea grupărilor infracționale de trafic de droguri și reducerea consumului în rândul tinerilor. Planul ministrului pare că a pus presiunea necesară, având în vedere numărul de acțiuni al instituțiilor de forță din ultima perioadă. 
Alina Costache
28 sept. 2023, 17:37
Cum se vede Planul ministrului Predoiu împotriva drogurilor: Doar săptămâna aceasta, DIICOT a reținut 90 de persoane și a confiscat peste 7 kg de droguri

Astfel, potrivit informațiilor oficiale, miercuri, 27 septembrie, procurorii DIICOT au reținut 90 de persoane și au confiscat peste 7 kilograme de substanțe psihoactive, printre care și canabis, cocaină și heroină.

Perchizițiile efectuate au dus la confiscarea a 246.717 lei, 36.450 euro și 15.130 de dolari, dar și mai multe arme de foc. DIICOT a ridicat 3.8 kilograme de canabis, 3.3 kilograme de diverse tipuri de droguri, 68 de grame de cocaină, dar și 10 grame de heroină.

Două cadre didactice care conduceau o rețea de comercializare a drogurilor, arestate preventiv

De asemenea, DIICOT a realizat și alte acțiuni pentru destructurarea grupărilor infracționale de trafic de droguri în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman. Cele 26 de percheziții domiciliare au dus la confiscarea a mai multor tipuri de droguri, numeroase device-uri și peste 8.000 lei.

În cadrul perchezițiilor, au fost arestate preventiv 8 persoane din județul Buzău, două dintre ele fiind cadre didactice. Conform DIICOT, profesorii sunt liderii unei rețele care comercializează droguri de risc și de mare risc, dar și substanțe psihoactive. Cadrele didactice foloseau metoda de tip „dead drop”, prin care persoanele implicate nu se întâlneau, ci cumpărătorul primea coordonate GPS în care erau localizate drogurile achiziționate.

Planul împotriva drogurilor inițiat de ministrul Predoiu a avut succes și la Bacău, unde un profesor a fost găsit cultivând canabis de la începutul anului 2023 și vânzarea acestuia pe raza județului. În urma percheziției, profesorul a fost dus la audieri la sediul DIICOT Bacău.

Lupta împotriva drogurilor de la începutul anului a dus la confiscarea 570 kg de produse psihoactive

De la începutul acestui an au fost confiscate 570 kg de droguri, 3 tone de substanțe precursor și peste 300.000 de comprimate. Peste 88 kg de droguri sunt de mare risc.

Amintim că planul a fost semnat de 8 miniștri. Inițiatorul Predoiu dorește o implicare sporită în cadrul tuturor instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne pentru a oferi siguranță în rândul elevilor și cadrelor didactice.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
De duminică, 26 mai 2024, de la ora 13, nimic nu va mai fi la fel pentru 4 zodii. Începe o săptămână de vis pentru ele
Capital.ro
Obligație pentru românii care au copii. Justiția a dat verdictul. Ce nu pot face în propria casă
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Taxa de drum 2024. Ce trebuie să verifice șoferii
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Cei care au permis CATEGORIA B nu au voie, sub nicio formă. Regula spune că este INTERZIS
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni ar fi înfăptuit după moarte
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'