Cum şi-au ridicat ţiganii palatele din Buzescu: din proxenetism şi evaziune fiscală

Zeci de palate din Buzescu, judeţul Teleorman, au fost ridicate de pe urma evaziunii fiscale şi a traficului de persoane. Oficial însă ţiganii se laudă că au făcut bani doar din afaceri cu fier vechi.

03 ian. 2013, 09:00
Cum şi-au ridicat ţiganii palatele din Buzescu: din proxenetism şi evaziune fiscală

În Buzescu sunt 100 de palate ţigăneşti construite de-a lungul drumului european care face legătura cu Alexandria. Casele sunt viu colorate şi sunt construite fiecare pe 3 sau 4 etaje. Varianta oficială a îmbogăţirii proprietarilor este comerţul cu materiale feroase şi neferoase, dar şi comercializarea cazanelor de ţuică.

În Buzescu sunt înregistrate 30 de firme care au ca activitate comerţul cu fier vechi. Vând la export fier vechi şi cazane din cupru. De asemenea, există oameni care susţin că au avut aur de pe vremea lui Ceauşescu şi l-au vândut după Revoluţie.

Surse din cadrul IPJ Teleorman susţin că averile au fost obţinute în urma evaziunii fiscale şi a traficului de persoane. Spre exemplu, membrii unui clan din Buzescu au fost prinşi de poliţiştii din Marea Britanie după ce au dezvoltat o reţea de prostituţie cu tinere din România vândute apoi în cluburi din Anglia.

Membrii unei alte familii din comună sunt cercetaţi în stare de libertate pentru nu mai puţin de 65 de infracţiuni.