Cum ştii că ai probleme cu ficatul

Ficatul este organul care metabolizează toate substanțele care intră în corpul tău. Iar când faci excese, se resimte și îți trage câteva semnale de alarmă. 

05 nov. 2014, 08:01
Cum ştii că ai probleme cu ficatul

Mai multă grăsime pe abdomen

Un ficat cu probleme este unul care metabolizează tot mai lent, iar din această cauză începi să acumulezi tot mai multe kilograme. Dacă în mod normal nu ai burtică sau multă grăsime pe abdomen și de la o vreme a început să se tot adune, s-ar putea să fie vorba de un ficat obosit. Vezi dacă ai vreunul din celelalte simptome!

Dormi foarte prost și ai cearcăne mereu

Cearcănele pot fi legate și de un somn neodihnitor, dar și de o problemă a ficatului, care este suprasolicitat. Mai mult, dacă de la o vreme ai un somn foarte agitat, te trezești noaptea, simți că nu te poți odihni îndeajuns, este de asemenea un semn că ficatul tău suferă.

Acnee, puncte de grăsime pe față

Atunci când un ficat nu mai poate elimina în mod corect toxinele, organismul tău încearcă să recupereze prin orice mod posibil. Asta înseamnă apariția coșurilor pe față, apariția punctelor de grăsime, o respirație urât mirositoare și transpirații abundente și, de asemenea, urât mirositoare.

Ești obosită tot timpul

Oboseala accentuată este unul dintre primele semne ale unui ficat afectat. Dacă nu ai somnul agitat și chiar reușești să dormi destule ore pe noapte, însă în continuare te simți obosită, este un semn clar că ficatul tău este suprasolicitat.

Tulburări de tranzit intestinal

Tot ficatul obosit este vinovat de un tranzit intenstinal anormal. Constipația ori diareea pe perioade lungi de timp, sindromul colonului iritabil și balonări frecvente sunt tot semne ale organului afectat.

Sursa: avantaje.ro